Ботулинов токсин за бръчки около устните

Радиерните бръчки около устните тип „баркод“ са една от най-честите причини за посещение в областта на естетичната медицина. Обикновено те се получават с течение на времето, първоначално по горната, а впоследствие – и по долната устна.

След определена възраст този „дребен“ проблем е много трудно да бъде разрешен. Причината за това се крие в мускулната активност и специфичното анатомично устройство на тази област. Когато бръчките около устните са видими при покой, типичното лечение включва: ботулинов „токсин“ за намаляване на мускулната активност, филър за подмладяване на устните и лазер за заглаждане на най-повърхностните линии.

Тази терапия може да се избегне, ако се започне ранно лечение (преди да са се появили бръчките в покой) с ботулинов „токсин“ . Подобно на лечението на брадичката, цената е много ниска, а единствената трудност е в определянето на точната дозировка за всеки отделен случай. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар:

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

За да видите всички видове корекции с помощта на ботулинов токсин (ботокс), които извършваме в дерматологични центрове „Lege Artis” и техните съответни цени, моля, кликнете тук.

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6003
Ул. „Цар Калоян“ 18 – партер

Работно време:
Понеделник - Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота : почивен ден
Неделя: почивен ден

+359 88 70 77 307, +359 42 601 206, +359 42 601 621

E-mail: legeartisbg1999@gmail.com

Lege Artis София

София 1407
Ул. „Любата“ 12, офис 4

Работно време:
Понеделник и Сряда: 11:00 - 19:00ч.
Вторник, Четвъртък и Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота: 09:00 - 17:00ч.
Неделя: почивен ден

+359 88 60 92 944, +359 2 434 1999

E-mail: legeartissofia@gmail.com

Връзка с нас

* - Задължителни полета