Quantum HR-SR - класическа медицинска IPL машина

Неаблативните (без изгаряне на кожата) методи за подобряване на релефа и уеднаквяване на цвета на кожата са безспорно едни от най-търсените процедури за терапия на дерматохелиозата*, провеждани в дерматологичните клиники. Характерно за тях е, че са ефективни, обикновено не изискват възстановителен период, а извършването им е комфортно за пациента. 

Въпреки че в повечето случаи IPL фототерапията отстъпва на лазерната неаблативна терапия по отношение на ефективността, тя е изключително популярна, благодарение на своята универсалност и гъвкавост. Практически една хубава IPL машина може да „имитира“ ефекта на няколко различни лазера, заради полихроматичния характер на светлината, която излъчва. За съжаление обаче, за да се постигне този ефект, са нужни много повече процедури, които са многократно по-дълги и по-некомфортни в сравнение с лазерните.

Quantum SR е класическа медицинска IPL машина, произведена от лидера в областта на IPL – технологиите Lumenis. С възможностите си за максимално индивидуализиране на параметрите и високата си мощност, той не отстъпва на много съвременни медицински IPL апарати и значително превъзхожда козметичните IPL устройства и китайски „реплики“. 

Основана на принципа на селективна фототермолиза, неаблативната терапия с Quantum SR въздейства върху следните симптоми: 

  • Статични бръчки;  

Крайният резултат е кожа с подобрена структура и хомогенност, както по отношение на цвета (петна и разширени капиляри), така и по отношение на релефа (разширени пори, някои белези, фини бръчки и др.). Допълнителен ефект от процедурата е и намаляването на окосмяването в обработваните области.

*Дерматохелиоза – болестно състояние на кожата, предизвикано от хроничното излагане на ултравиолетови лъчи (слънце и солариуми), характеризиращо се с типични доброкачествени, предракови и ракови изменения по кожата на откритите части на тялото. 

В дерматологични центрове „Lege Artis" можете да намерите пълната гама дерматологични лазери от най-висок клас за лечение на хемангиоми, розацея, акне, нежелани пигментации, белези след акне, операции, катастрофи и всякакви увреждания на кожата, родилни петна, както и за премахване на нежелано окосмяване и различни кожни образувания, за подмладяване и за стягане на кожата.

През далечната 1999 година ние бяхме първи във въвеждането на лазерната терапия в частната дерматологична практика в България. През последващите години на интензивна работа и непрекъсната квалификация натрупахме огромен клиничен опит и знания, които ни позволяват сега да предлагаме медицински услуги с най-високо качество в областта на лазерната дерматология.


За да се запознаете с цялата гама от първокласна специализирана медицинска апаратура, с която разполагаме в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета