Visia 6 – спектрофотометричен компютърен анализ на кожата

Една от най-сериозните трудности в практикуването на естетичната дерматология, с която се сблъскват както лекари, така и пациенти, е разминаването между очакванията на хората и реалния резултат от терапията. Причините за този проблем са разнообразни и включват нереалистични представи, породени от некоректна реклама; липса на първична консултация и информирано съгласие; особености на човешката памет (при лекари и пациенти); чисто вербални неразбирателства и много други.

Ние в дерматологични центрове „Lege Artis” винаги сме полагали сериозни усилия да сведем тези недоразумения до минимум. Това е причината за задължителните консултации, даването на информирано съгласие и заснемането на състоянието преди и след всяка нова процедура или терапия. За съжаление, винаги ни е липсвал инструмент, с който да покажем на пациента ясно проблемите, които ние като специалисти виждаме по кожата му, и да демонстрираме ефекта от терапията, още преди тя да е започнала. 

През 2014 г. с гордост представихме първи (и засега единствени в България) едно от най-добрите и съвременни решения на тези проблеми – последното поколение система за компютърен комплексен анализ на кожата „Visia 6” на известната американска компания Canfield.

„Visia” на известната американска компания Canfield постигна революция в начина, по който се практикува естетичната дерматология. Резултат на дългогодишна работа на екип от специалисти, включващ дерматолози, физици, компютърни специалисти и професионални фотографи, „Visia” представлява един цялостен завършен продукт, който не спира да се усъвършенства.

Въпреки че първоначално е замислен като изцяло научен проект, само няколко години след създаването ѝ, системата е разработена и във вариант за клинична употреба. Освен превъзходен диагностичен инструмент, Visia 6 е незаменимо средство за адекватна комуникация между лекуващия дерматолог и пациента, което минимизира възможността за недоразумения от вида „Не виждам никаква промяна в кожата си“ или „Очаквах повече от лазерните процедури“.  

Използвайки спектрофотометричен анализ на кожата със светлина с различна поляризация и дължина на вълната, тя позволява на лекуващия лекар и пациента да видят ясно къде са позиционирани и колко сериозни са проблемите в кожата. След това, чрез специален алгоритъм, оценява тежестта им, като представя информацията визуално и графично. В края на консултацията, пациентът може да вземе информирано решение, след като види какъв резултат би могъл да се постигне с препоръчаната терапия и как би изглеждал след 5 години, ако не проведе никаква терапия. 

След провеждането на лечението се извършва повторен анализ, който недвусмислено и обективно показва постигнатите резултати, като сравнява състоянието на кожата преди и след проведената терапия.  

Какви възможности предлага поколението Visia 6 на Canfield:

  • Драстично подобрява диагностиката на заболявания, свързани с пигментации и разширени капиляри по кожата на лицето;

  • Дава възможност за триизмерна диагностика на релефа на кожата;
  • Демонстрира по недвусмислен начин визуално и графично ефекта от приложената апаратна и/или медикаментозна терапия на пигментации, разширени капиляри (и всички свързани състояния), разширени пори, белези от акне и много други;
  • Оценява безпристрастно кожата, като определя действителната ѝ възраст, съобразявайки типа ѝ, пола, расата и годините на пациента;
  • „Предсказва“ визуално състоянието на кожата по два сценария: 1) какъв ефект може да се очаква от терапията и 2) как би изглеждала кожата 5 години по-късно, ако не се провежда терапия;
  • Като съчетава съвременните технологии и възможностите на визуалната комуникация, намалява драстично недоразуменията в комуникацията между лекуващия дерматолог и неговия пациент;
  • Дава възможност за клинични проучвания за ефективността на козметични продукти, медикаменти и апарати за лечение на кожни заболявания. 
За да се запознаете с цялата гама от първокласна специализирана медицинска апаратура, с която разполагаме в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета