Дигитална дерматоскопия на бенки

Дерматоскопията или, с цялото ѝ име – „епилуменисцентната биомикроскопия", е метод за изследване на кожата, при който благодарение на поляризираната светлина и голямото оптично увеличение се виждат детайли, които са недостъпни при прегледа с лупа. Смята се, че при това изследване на кожата, дерматологът „вижда“ структури, намиращи се на няколко милиметра дълбочина в кожата.

Този метод на изследване повишава значително вероятността за ранно откриване на повечето видове кожен рак, което помага да се започне навременно лечение. В определени случаи ранната терапия може да бъде и животоспасяваща.

Дигиталната дерматоскопия повишава значително ефективността на този диагностичен метод, като намалява възможността за грешка. Освен че позволява наблюдение на значително по-големи детайли на изображението на екран, тя дава възможност за проследяване на промените в съмнителната пигментация. Този метод на динамично проследяване намалява честотата на ненужно изрязване на съмнителни бенки и е особено полезен, когато подозрителната пигментация е разположена на място, което е трудно за операция. 

Актуални цени за процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”:

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета