Ботулинов токсин за повдигане на устните ъгли

Позицията на устните ъгли е от голямо значение за човешката мимика, защото е един от важните признаци за изразяване на позитивна и негативна емоция. Обикновено с годините ъгълчетата на устните се насочват надолу, защото все по-често използваме мускулите, които ги насочват в тази посока. Това се случва, защото изразяването на емоции като скептицизъм, концентрация и сериозност е много по-често. Затова с възрастта изглеждаме все по-сърдити, без реално да сме такива.

При този вид терапия с ботулинов „токсин“ не се цели почти пълно обездвижване на мускулите, защото това променя драстично изражението. По-скоро се въздейства на техния тонус – ние ги релаксираме и по този начин изравняваме активността на мускулите, които насочват устните ъгли надолу, с тези, които ги повдигат нагоре.

Терапията е евтина, но заради ниската доза е добре да се прави на всеки 4 месеца. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета