Разширени капиляри по тялото

Телангиектазиите и венектазиите представляват трайно разширени, фини повърхностни кръвоносни съдове с червен или син цвят. Терминът „спукани“ капиляри е неправилен, защото всяко „спукване“ на кръвоносен съд води до кръвоизлив, тоест синина. Всъщност това са капиляри (червеникави) или венули (синкави), които са разширени под влияние на проблеми със стената на кръвоносните съдове, комбинирани или не с промяна на локалното налягане.

Телангиектазиите (червеникави) и венектазиите (синкави) могат да бъдат вродени, придобити или да са проява на друго придружаващо заболяване. Вродените телангиектазии се дължат на вродена малформация на артериалните или венозни съдове. Придобитите телангиектазии са резултат на различни външни фактори – травма, бременност, продължително излагане на слънчева светлина или студ, продължителна употреба на локални или системни кортикостероиди, прием на медикаменти, съдържащи женски полови хормони и др. Телангиектазиите и венектазиите могат да бъдат съчетани и с различни други заболявания – хронична венозна недостатъчност на долните крайници, хормонални нарушения, хронични чернодробни заболявания, заболявания на съединителната тъкан, злокачествени заболявания и др.

Премахването на разширените капиляри по тялото става с помощта на лазер – PDL, NdYAG, Alexandrite са ефективни, като всеки има предимства и недостатъци:

  1. Телангиектазии (червени разширени капиляри) на бяла кожа – PDL, когато са повърхностни и NdYAG / Alexandrite, когато са дълбоки;

  2. Телангиектазии (червени разширени капиляри) на тъмна кожа - PDL, когато са повърхностни и NdYAG, когато са дълбоки;

  3. Венектазии (синкави разширени капиляри) на бяла кожа - NdYAG / Alexandrite;

  4. Венектазии (синкави разширени капиляри) на тъмна кожа - NdYAG.

В някои случаи се налага комбинирането на два или повече лазера, за да се получи максимален ефект при минимален риск от странични действия.

В дерматологични центрове „Lege Artis” разполагаме с експертния опит и всички технически възможности да проведем успешна и безопасна лазерна терапия на разширените (спукани) капиляри, независимо от вида и разположението им.

  • Цената на терапията зависи от тежестта на проблема, обработваната площ и необходимия брой процедури, като варира от 40 до около 200 лв. за лазерна процедура при стандартна патология.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6003
Ул. „Цар Калоян“ 18 – партер

Работно време:
Понеделник - Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота : почивен ден
Неделя: почивен ден

+359 88 70 77 307, +359 42 601 206, +359 42 601 621

E-mail: legeartisbg1999@gmail.com

Lege Artis София

София 1407
Ул. „Любата“ 12, офис 4

Работно време:
Понеделник и Сряда: 11:00 - 19:00ч.
Вторник, Четвъртък и Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота: 09:00 - 17:00ч.
Неделя: почивен ден

+359 88 60 92 944, +359 2 434 1999

E-mail: legeartissofia@gmail.com

Връзка с нас

* - Задължителни полета