Неоперативен лифтинг на шия

Шията, заедно с гърба на дланите и деколтето са едни от зоните, които най-често издават реалната възраст. Причините за това са главно две – първо, тези области страдат от липса на внимание от страна на пациенти и лекари, и второ, налице са терапевтични трудности, свързани с анатомичното устройство на кожата в тези региони.

Едва ли има лекар с достатъчно опит, който да приема с лекота предизвикателството да стегне отпуснатата шия. Състоянието на кожата в тази област е съчетание на проблеми, свързани както със самата кожа, така и с мускулите и съединителната тъкан, които са плътно „залепени“ за нея. 

От друга страна, кожата на шията има редица анатомични особености – тя е много тънка, в нея няма много мастни жлези и е ежедневно изложена на вредните фактори на околната среда – ултравиолетови лъчи, замърсен въздух, температурни промени и други. Тези особености намаляват силно възстановителните способности на кожата на шията, което ни ограничава в използването на агресивни и ефективни терапии.

Какви са реалните възможности за неоперативен „лифтинг“ на тази област: 

  • Аблативен „неоперативен лифтинг“ – предполага малко посещения при лекаря, но изисква възстановителен период от няколко дни, както и стриктно предпазване от слънчеви лъчи поне 3 месеца след последната процедура. Варианти – аблативен лазерен лифтинг, Sublative. Използваните параметри са значително по-слаби от тези за лицето;
  • Неаблативен „неоперативен лифтинг“ – не изисква възстановителен период, предпазването от слънце е само за няколко седмици след процедурата, но предполага повече посещения в лекарския кабинет. Варианти – неаблативен лазерен лифтингSublime. Очакваните резултати са обикновени по-слаби от тези за лицето;
  • „Неоперативен лифтинг“ с помощта на филъри. Всъщност се използват дермални обновители, които се инжектират по хода на бръчките и в отпуснатата кожа;
  • „Неоперативен лифтинг“ с помощта на ботулинов невромодулатор (ботулинов „токсин“)

    Всъщност се отпускат „гребените“, формиращи се от стегнати мускулни влакна, които изпъкват по дължина на шията. Това е единствената терапия с ботулинов „токсин“ за естетични цели, при която предозирането може да доведе до потенциално сериозни последствия – нарушаване на гълтателния рефлекс с последствие попадане на храна в дихателните пътища и развитие на пневмония. 
    Поради това терапията с ботулинов невромодулатор в областта на шията трябва да се практикува само от подготвени специалисти. 

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета