Алергологично тестуване при екземи

Кожните алергии са проблем, който става все по-често срещан и все по-труден за лечение. Причините за това са нарастващата „химизация“ на живота, свързана с ежедневен контакт с различни химични субстанции в боите на дрехите, кожата на обувките, гумените изделия, козметичните продукти, продуктите за ежедневна хигиена, храните, напитките, татуировките и много други. 

Утвърдена истина в медицината е, че най-успешното лечение е етиологичното. Казано по друг начин: когато премахнем причината за едно заболяване, изчезват и неговите симптоми. Ето защо установяването на конкретната причина или причини за кожната алергия е изключително важно.

За да се справим с този проблем, ние използваме подробен анализ на ежедневната дейност на пациента и прилагаме епикутанното кожно тестуване. Това тестуване на практика представлява закрепване на хипоалергични камерки, съдържащи изследваните алергени, най-често в областта на гърба. На 48-ия час камерите се премахват и се документира ранната реакция. Отчитането на по-късните реакции се извършва на 72-ия час и на 7-ия ден. Когато пациентът е алергичен към определен алерген, кожата под съответната камера се зачервява и възпалява в зависимост от тежестта на алергията. Тогава тестът е позитивен и пациентът получава подробни писмени указания с какви вещества трябва да избягва контакт, за да не се активира неговата алергия. 

В нашата практика използваме стандартна европейска серия алергени, производство на швейцарската компания „Chemotechnique Diagnostics". Серията съдържа 30-те алергена, които най-често причиняват алергии на територията на Европа. Всъщност тези алергени се съдържат в стотици субстанции или вещества, които ни заобикалят.

Когато пациентът не покаже реакция към нито един от алергените, се правят специфични тестувания, в зависимост от професията или други критерии.

Цената включва консумативите, четирите визити, дигитални снимки на резултатите и издаване на писмен документ със заключение от тестуването, но не и контролен преглед при дерматолог. 

Актуална цена за процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”:
  • 180 лв.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета