Неоперативен лифтинг на тяло

Неоперативният „лифтинг“ на кожата на тялото е сравнително нова процедура, която се практикува едва от няколко години. Основните зони, които представляват интерес, са корема (особено след раждане), бедрата и горната половина на ръцете. Много е важно да се уточни, че хората с наднормено тегло не могат да очакват значими резултати от тези процедури. Това са процедури за стягане на кожата, а не за стапяне на мастна тъкан.

Принципът на действие на използваните технологии отново се основава на стимулиране на специфични клетки в дермата, наречени фибробласти, които произвеждат повече и млади колагенни влакна, при което кожата се стяга, повдига и опъва.

Основните видове процедури, които се използват, са подобни на тези при неоперативния „лифтинг“ на лицето, като се вземат предвид анатомичните особености на кожата и се пренастроят адекватно параметрите на използваните машини.

  • Аблативен „неоперативен лифтинг“ – предполага малко посещения при лекаря, но изисква възстановителен период от няколко дни, както и стриктно предпазване от слънчеви лъчи поне 3 месеца след последната процедура. Варианти – аблативен лазерен лифтинг;
  • Неаблативен „неоперативен лифтинг“ – не изисква възстановителен период, предпазването от слънце е само за няколко седмици след процедурата, но предполага повече посещения в лекарския кабинет. Варианти – неаблативен лазерен лифтинг;

Най-изразени резултати може да се очакват при терапия на корем. Терапията на отпусната кожа на бедра и ръце рядко предлага повече от 50% подобрение.


Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета