Сини петна по устните

Появата на синкави, меки възелчета или петна по устните и по-рядко – по ушните миди, е често явление. Обикновено те се появяват с годините без причина или понякога след лека травма – прехапване, удар или други. Наричат се „венозни езерца“.

От медицинска гледна точка, те са абсолютно безвредни и представляват само козметичен проблем. Много рядко по такъв начин може да изглежда и малигненият меланом – вид злокачествен рак на пигментните клетки. Разграничаването изисква дерматоскопски преглед от специалист.

Премахването на венозните езерца става с помощта на лазер – PDL, NdYAG, Alexandrite са ефективни, като всеки има предимства и недостатъци. Процедурата е евтина, безболезнена и бърза. Очакваният непосредствен резултат е венозното езерце да избледнее и посивее. Ако не изчезне напълно до месец, терапията се повтаря. Обикновено две процедури са напълно достатъчни.

За съжаление е възможно след месеци или години венозното езерце да се появи отново, което налага още една или две процедури.

Въпреки че лазерната терапия на венозните езерца не е окончателна, тя винаги се предпочита, защото е бърза, безболезнена и не оставя белези, за разлика от единствената алтернатива – оперативното лечение с изрязване.

  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето и повече за цяло лице. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и обработваната площ.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета