Филъри с хиалуронова киселина за назолабиалните гънки

Едва ли има друга корекция с хиалуронова киселина, която да е толкова популярна, колкото терапията на назолабиалните гънки – или, иначе казано: бръчките, които започват от носа и се спускат към ъгълчетата на устата. Една от причините за тази популярност е, че това е една от първите официално разрешени употреби на филърите изобщо.

Причините за наличието и задълбочаването на тези бръчки са специфичното анатомично устройство на тази област и активното ѝ участие в много мимики, свързани с емоции, хранене и говорене. За съжаление, употребата на ботулинов токсин в тази област е проблемно и е запазено за точно определени случаи, така че корекцията на назолабиалните бръчки се извършва основно с хиалуронова киселина.

Широката популярност на тази процедура и нейното привидно лесно изпълнение са причина за наличието на толкова много неестествени резултати и усложнения след неправилното ѝ извършване. Трябва да се има предвид, че когато се извършва правилно, корекцията на назолабиалните бръчки е една от процедурите, които предизвикват изключително силно чувство на задоволство, както у пациента, така и в лекуващия лекар.

За премахване на назолабиалните бръчки се използват обикновено филъри с монофазна хиалуронова киселина с различна плътност. За изпълване на хлътването (гънката) се употребява по-плътна хиалуронова киселина, а за корекция на линиите се използват по-пластични филъри. Употребата на двата вида продукти може да стане последователно, като при първата процедура се използва плътният филър, а няколко седмици или месеца след това – по-пластичния. Разбира се, корекцията може да стане и в рамките на една процедура, като се използва така наречената „сандвич“ техника.

Силно се препоръчва корекцията на назолабиалните бръчки да става с микроканюла с определени размери. Това се дължи на факта, ч в тази област преминават големи кръвоносни съдове, а работата с игла може да ги нарани или да инжектира в тях филър. Освен по-голямата безопасност, микроканюлата осигурява и по-естествен ефект, който се постига на по-ниска цена (с по-малко количество филър).Ако желаете да видите по-подробна информация за дермалните импланти с хиалуронова киселина, популярно наричани „филъри", сме подготвили по-задълбочено изложение за Вас ето тук.

Ако пък искате да видите актуалните цени за поставяне на висококачествени филъри от водещи световни производители в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

Всеки делничен ден от 09:00 до 14:00

+359 88 70 77 307, +359 88 87 01 206

за спешни повиквания - +359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета