Лазерна терапия на белези след операции

Лечението на белези след операции с помощта на препарати за мазане има ограничена или никаква ефективност. От друга страна, адекватното използване на дерматологични лазери е основано на медицински доказателства и осигурява видими резултати с ефикасност, която понастоящем няма друга алтернатива. Основните дерматологични лазери, за чието въздействие има достатъчно медицински доказателства, са PDL (Pulsed Dye Laser) и новото поколение СО2 (въгледвуокисни) лазери във фракселен режим с много висока пикова мощност, без температурно увреждане на тъканите.

Лазерната терапия на белези след операции и други интервенции има две основни задачи:

  • Скъсява времето, през което белегът по кожата е видим (червен) и намалява размера на белега, който остава след преминаване на зачервяването;
  • Намалява риска от формиране на неестетични (навдигнати или разтеглени) белези при хора, които са предразположени към подобна реакция.

Най-добри резултати се постигат, когато лазерната терапия започне в деня на свалянето на конците или скоро след това. Обикновено се правят няколко процедури през около 3 седмици до постигане на необходимия ефект. Лазерната терапия на белези е безболезнена и може да се прилага дори при деца. Типичната процедура продължава по-малко от минута. В много редки случаи, при изключително чувствителни индивиди се използва местна упойка под формата на крем.

Лекуващият дерматолог избира вида на лазера, с който се лекува белега, като често се използва и комбинация от два или повече лазера, за да се постигне максимален ефект за възможно най-кратко време.

Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето/тялото и повече за цяло лице. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и големината на обработваната площ.
За улеснение на нашите пациенти и предсказуемост на разходите, единствено в дерматологични центрове „Lege Artis" предлагаме индивидуални терапевтични протоколи.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета