Корекция на скули с филъри

Корекцията на скули с хиалуронова киселина напоследък придоби твърде печална известност заради неестествените резултати, които се постигат чрез нея. Трябва да се има предвид, че този „изкуствен изглед“ на лицето най-често е белег за непрофесионална корекция, а по-рядко се дължи на силното и целенасочено желание на човек да изглежда точно по този начин.

Когато се извършва правилно, корекцията на скулите дава дискретни, хармонични и естествени резултати, като оформя лицето и спира „свличането“ на скулата надолу, което води до отпускане и на долния клепач. 

Основният проблем при тази корекция е несъответствието между количеството изразходван филър и видимия резултат. Дори с най-съвременните и добри филъри, съдържащи хиалуронова киселина с голям лифтинг капацитет, са необходими поне две ампули (по една на страна), за да се постигне видим ефект. Разбира се, това зависи и от структурата на лицето – по-слабите индивиди имат нужда от по-малко количество хиалуронова киселина, а по-едрите – от повече.

Специфична особеност при извършването на корекцията на скулите е дълбочината, на която се инжектира хиалуроновата киселина. Когато филърът се постави по-повърхностно, ефектът първоначално е по-видим, но с времето скулата започва да се отпуска повече, като издърпва и долния клепач. Затова при тази корекция е важно хиалуроновата киселина да се постави на достатъчна дълбочина, съобразена с анатомията на тази област. Тогава филърът остава „фиксиран“ и скулата не се отпуска с времето, а долният клепач се повдига и укрепва. 

Ако желаете да видите по-подробна информация за дермалните импланти с хиалуронова киселина, популярно наричани „филъри", сме подготвили по-задълбочено изложение за Вас ето тук.

Ако пък искате да видите актуалните цени за поставяне на висококачествени филъри от водещи световни производители в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета