Лазерна терапия на лесно изчервяване на кожата

Описание и причини за лесното зачервяване на лицето

Пристъпното зачервяване на кожата на лицето (понякога с шията и деколтето) е често срещано състояние, което понякога причинява сериозен дискомфорт, особено когато професията изисква чести срещи с хора. Причината за пристъпното зачервяване на кожата на лицето се крие в повишена чувствителност на капилярите по лицето към различни стимули, които ги карат рязко да се разширят и така придават червен цвят на кожата. Поводите за такава реакция са различни – резки температурни разлики, някои храни и напитки, определени емоции и други. Избягването на предразполагащите фактори беспорно помага проблемът да се ограничи донякъде, но не и да се премахне изцяло. За изчерпателен списък на факторите, които влошават зачервяването на лицето, моля, кликнете тук.

Най-често лесното пристъпно зачервяване на кожата на лицето е свързано с развитието на кожно заболяване, наречено розацея. И все пак, когато зачервяването на лицето се появи или засили изведнъж, то би могло да бъде симптом и на по-сериозни заболявания. Затова най-доброто, което може да се направи, е да се запише час за първичен преглед при дерматолог.

Лазерна терапия на лесно зачервяване на лицето

За съжаление, на този етап от развитието на съвременната медицина липсва възможност за окончателно лечение на това състояние. Въпреки това има начини да се постигнат много добри резултати, които после да се поддържат.

Единственият високо ефективен вариант за лечение на пристъпното изчервяване на лицето е терапията с васкуларни лазери и медицински IPL машини, като най-ефикасен и безопасен е PDL лазерът. Дерматологични центрове „Lege Artis" разполагат с единствения в България PDL лазер последно поколение от водещ американски производител. (Можете да научите повече за това изключително оборудване от най-висок клас (ето тук.)

Терапията обикновено се провежда като серия от лазерни процедури през интервал от 20-30 дни. Процедурите се провеждат бързо, не са болезнени и не изискват възстановяване. Очакваното подобрение е около 50% намаляване на честотата и тежестта на пристъпите на изчервяване. За сравнение, можете да видите приложените вдясно снимки на дерматологична пациентка преди и след лазерна терапия при нас.

Цени за лечение на пристъпно зачервяване на лицето

  • Цената на терапията за части зависи от тежестта на проблема, обработваната площ и необходимия брой лазерни процедури, като варира от 80 до около 300 лв. за процедура при стандартна патология.
  • Цена на терапия с Pulsed Dye Laser (PDL) на цяло лице: 380 лв. за 7мм и 420 лв. за 10 мм спот.
За улеснение на нашите пациенти и предсказуемост на разходите, единствено ние в дерматологични центрове „Lege Artis" предлагаме и индивидуални терапевтични протоколи.

Ако имате допълнителни въпроси за нашите индивидуални протоколи, за провеждането на терапия или за нещо друго, с което можем да Ви помогнем, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета