Д-р Христозова представи свой случай на 27-те Софийски дерматологични дни

09.11.2018 г., в: Новини
В началото на месец ноември за 27-ми път в столицата се проведоха традиционните Софийски дерматологични дни на Българското дерматологично дружество.

На този форум се представиха рядко срещани случаи от клиничната дерматологична практика. Радваме се да споделим, че д-р Александра Христозова от „Леге Артис” беше поканена да представи случай от своя опит. Тя изнесе много интересна за аудиторията презентация на случай на сегментна неврофиброматоза.
Неврофиброматозата е от рядко срещано генетично заболяване, при което по нервната тъкан се образуват тумори - обикновено доброкачествени. Някои от симптомите включват равни, светлокафеви петна по кожата (такива петна са често срещани, но ако са повече от шест на брой, е възможно да са индикатор за неврофиброматоза), лунички в подмишниците или интимната област и меки бучки върху или под кожата, наречени неврофиброми - от тях идва и названието на заболяването.

Д-р Христозова разказа повече за третирането на свой пациент с това рядко срещано заболяване пред дерматологичната публика, а после на свой ред се запозна с другите интригуващи случаи от клиничната практика на свои колеги-дерматолози.
И в бъдеще ще се радваме да споделяме с вас новини от живота на нашите клиники и света на дерматологията – ако ви е интересно, можете да се запишете за нашите редки, но интересни имейли ето тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета