Лекарският екип на Дерматологични центрове Lege Artis взе участие в Софийски дерматологични дни 2017

15.12.2017 г., в: Новини

Ежегодното събитие събра на едно място български и чуждестранни дерматолози, както и представители на фармацевтичния бранш, за да дискутират редки клинични случаи и нови подходи на лечение

Д-р Христозов, Д-р Христозова, Д-р Георгиева и Д-р Пенев от Дерматологичен център Lege Artis София и Стара Загора, се присъединиха към 26-тото издание на Софийски дерматологични дни – „Проф. Асен Дурмишев” 2017. Събитието се проведе от 3 до 5 ноември 2017 г. в хотел Маринела, гр. София, и привлече многобройна аудитория от български и международни специалисти дерматовенеролози, фармацевтични и козметични компании и производители на медицинска апаратура.

Български дерматолози представиха, като част от своята практика, редки клинични случаи от последната година, свързани с автоимунни дерматози, редки и наследствени синдроми, неопластични заболявания на кожата, алергодерматози и инфекциозни дерматози и др. Програмата включваше и лекции от световноизвестни дерматолози на теми като модерният подход при диагностика, лечение и превенция на HPV.

„Този форум е едно от най-ценените събития в професионалния живот на българските дерматолози както поради потенциала за придобиване на нови знания, така и заради прекрасната възможност за срещи с колегите и обмен на мнения. Разбира се, не е възможно да изброя всички презентации, които ме впечатлиха, но бих искал да спомена прекрасната лекция „Modern approach to HPV – diagnosis, treatment, prevention“ на професор Colm O’Mahony от Великобритания, заради полезната и практическа информация, касаеща лечението на гениталните вирусни брадавици, поднесена с неговия уникален и неподражаем стил.“, коментира д-р Христозов.

„Това, което най-много ме впечатли в събитието тази година, беше нарастващото внимание в медицината към общото здраве на пациента. Стремежът е лекарят все повече да се насочва към заболяванията не като отделни единици, а във връзка с общото състояние на пациента, което определя и голямата цел - холистичен подход в лечението и превенция на проблемите. В този ред на мисли, лекцията на проф. Господинов за псориазис и коморбидност беше един от ключовите моменти на конгреса.“, споделя д-р Христозова.

"Софийски дерматологични дни е най-ценното научно събитие в сферата на дерматологията в България. Радвам се, че присъствах на него като част от екипа на Дерматологични центрове Lege Artis. Редките клинични случаи, които се представят ежегодно, са чудесна възможност да обогатим практическите си познания. Особено интересна бе презентацията на проф. Giovanni Pellacani - Италия, която ни въведе в спецификата на нов диагностичен метод при злокачествени заболявания на кожата - конфокалната микроскопия.", допълва д-р Пенев. 

Участието на лекарския екип на Дерматологични центрове Lege Artis в един от най-представителните форуми за дерматовенерология в България е част от принципите на работа в ДЦ Lege Artis, а именно стремежът към непрекъснато подобряване на квалификацията и професионалните умения в унисон с последните достижения на науката.

 За въпроси:

Дерматологичен център Lege Artis София

Тел: +359886092944

Имейл: legeartissofia@gmail.com

 

За Дерматологичен център Lege Artis

Дерматологичен център Lege Artis е специализирано лечебно заведение за лечение на кожни и венерически заболявания и естетична медицина. Със своите две локации - в гр. София и гр. Стара Загора, ДЦ Lege Artis има амбицията да бъде средище на нови медицински кадри, висок професионализъм и специално отношение към пациентите. Основно предимство на двете клиники са знанията и уменията на медицинския персонал в сферата на лазерната дерматология.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета