Неаблативен лазерен лифтинг

Неаблативният лазерен лифтинг e неаблативна (без изгаряне на кожата) методика за стягане и неоперативен „лифтинг“ на кожата, при която активирането на регенериращите процеси се постига посредством лазерна светлина с висок интензитет. Едновременното въздействие на тези технологии предизвиква контролирано загряване в дермата на дълбочина около 3-4 мм, което води до отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins". От своя страна те стимулират дермалните фибробласти към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата.

Всъщност всяка неаблативна лазерна терапия (за подмладяване, премахване на капиляри или пигментации) по кожата има някакъв лифтинг ефект, но най-изразен ефект се постига със съвременните NdYAG лазери, които проникват достатъчно дълбоко, за да стегнат и повдигнат увисналата кожа.

Неаблативният лазерен лифтинг може да бъде извършен по два начина. 

При стандартния вариант обработваният участък се „покрива“ с мощни импулси, като при всеки импулс пациентът има усещане, подобно на „удар с ластик“. Понеже усещанията при тази терапия не са поносими за всички пациенти, съвременните апарати разполагат с опция, при която изстрелват множество къси импулси с висока честота – около 10 импулса в секунда. По този начин загряването на обработвания участък в дълбочина става постепенно и усещанията са напълно нормални.

Ефектът на неаблативния лазерен „лифтинг“ се изразява в стягане, повдигане и заглаждане на кожата. За разлика от аблативния лазерен пилинг, процедурата не изисква употребата на местна упойка под формата на крем. Нормално е на следващия ден кожата да бъде със слаб оток и малко по-чувствителна. Препоръчително е обработеният участък да се предпазва от слънчеви лъчи за около месец след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква 6-8 процедури с интервал 2-3 седмици между тях. Непосредствено след процедурата се наблюдава дискретен „лифтинг“ ефект, но за да се получи максималното стягане и повдигане, са необходими между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията. 

Неаблативният лазерен „лифтинг“ се препоръчва при паценти, които търсят терапия за стягане на кожата без възстановителен период и са готови да се задоволят със слаб до умерен ефект при следните състояния: 

  1. Отпускане на кожата по лицето; 
  2. Червени и хлътнали белези след акне; 
  3. Подобряване на релефа и подмладяване на кожата по лицето (обикновено се съчетава с други процедури); 
  4. Отпускане на кожата по шията, без мастни натрупвания; 
  5. Отпускане на кожата по корема след раждане; 
  6. Отпускане на кожата по вътрешната повърхност на бедрата при слаби хора след определена възраст. 


  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето и повече за цяло лице. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и обработваната площ.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета