Подмладяване на кожата - обща информация

Може би най-важното, което трябва да поясним преди всичко е, че подмладяващите процедури, които подобряват качеството на кожата, биват два вида: козметични и медицински. Козметичните процедури обикновено са приятни, без странични действия, но за съжаление имат слаб и кратък ефект. Медицинските процедури са ефективни – ефектът им често продължава с години, но обикновено не доставят удоволствие и понякога имат странични действия. Основна и важна разлика между двата вида процедури е, че за въздействието на медицинските терапии има категорични научни доказателства (т.е. при тях ефектът е предсказуем и „гарантиран“), докато „ефективността“ на козметичните „подмладяващи“ услуги е слаба и по-скоро в сферата на добрите желания.

Затова единствено в дерматологични центрове „Lege Artis” предлагаме обективно доказателство за ефективността на провежданата терапия за подмладяване под формата на компютърен анализ на кожата (Visia 6, Visia 7), който се прави преди започване на процедурите, в хода на терапията, в края на лечението и няколко месеца след това.

От своя страна пък медицинските процедури за подмладяване на кожата на лицето се разделят на следните групи:

  • Апаратни аблативни (т.е., с изгаряне на кожата) – предполагат малко посещения при лекаря, но изискват възстановителен период от няколко дни, както и стриктно предпазване от слънчеви лъчи поне 3 месеца след последната процедура;
  • Апаратни неаблативни (т.е., без изгаряне на кожата) – обикновено не изискват възстановителен период, предпазването от слънце е само за няколко седмици след процедурата, но предполагат повече посещения в лекарския кабинет;

За да се получи максимален ефект за оптимална цена и минимален риск, тези процедури се комбинират по начин, който максимално съответства на индивидуалните особености на пациента. За тази цел ние в дерматологични центрове „Lege Artis” предлагаме подход, основан на ефекта, изработвайки индивидуален терапевтичен протокол за всеки отделен пациент.


Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета