А вие добре информирани ли сте за акнето?

15.12.2017 г., в: Новини

Лекари от Дерматологичен център Lege Artis споделят своите наблюдения, в резултат от участието си в кампниите за акне на Bioderma и La Roche-Posay

15 декември 2017 г., гр. София: През м. октомври и м. ноември 2017 г. Дерматологични центрове Lege Artis подкрепиха кампаниите за борба с акне #заедносме на Bioderma и #СвободниОтАкне на La Roche-Posay. Над 30 пациента преминаха безплатни профилактични прегледи в кабинетите в София и Стара Загора. Освен щателен преглед, д-р Христозова, д-р Георгиева и д-р Пенев, предоставиха на пациентите детайлни насоки за методите на лечение на техния специфичен кожен проблем.

Акнето е социално значимо заболяване, което често повлиява и емоционалното състояние на пациентите. Наблюдава се ниска степен на информираност на пациентите относно заболяването, факторите от които то зависи, както и възможните подходи за неговото лечение. Дерматолозите на ДЦ Lege Artis обобщават тези и други тенденци, които се откроиха по време на участието им в кампаниите:

„При нас дойдоха пациенти с различно по тежест акне.  Характерно за повечето от тях бе, че  приемат това заболяване  като козметичен проблем и в повечето случаи не го лекуват. Подобни кампании са ценни именно с това, че подобряват информираността на пациентите, че акнето е заболяване и за лечението му е необходим комплексен подход“, каза д-р Георгиева от Дерматологичен център Lege Artis Стара Загора.

„При голяма част от пациентите наблюдавах недостатъчни познания за ролята на диетата и спорта по отношение подпомагане лечението на акне и задържане на резултатите от него“, споделя д-р Александра Христозова от Дерматологичен център Lege Artis София. „Наред с това съществува объркване сред пациентите кои са подходящите козметични и медицински продукти, които да ползват. И това е съвсем нормално, тъй като единствено дерматолог може да направи компетентна преценка“, добавя д-р Христозова.

Съвременното лечение на акне, в зависимост от индивидуалното състояние на пациента, изисква прилагане на комплексен подход за постигане на оптимални резултати. Възможни са различни комбинации измежду следните мерки: медикаментозна терапия, лазерно лечение – както на активно акне, така и на белези от акне, прилагане на медицинска козметика, козметични процедури за непосредствено подобряване вида на кожата, прилагане на специфична диета.

В Дерматологични центрове Lege Artis използваме пълния спектър от мерки, за да лекуваме пациенти с акне и успеваемостта ни е висока. В допълнение, медициснкият екип е с дългогодишен опит, постоянно инвестираме в подобряване на знанията и уменията налекарите и медицинските асистенти, в съответствие с развитието на науката и технологиите, и осигуряваме най-добрата апаратура за лечение на дерматологични проблеми, която съществува към момента в света.

Нашите пациенти ни се доверяват и с тяхното съдействие в хода на лечението постигаме забележителни резултати.

За въпроси:

Дерматологичен център Lege Artis София

Тел: +359886092944

Имейл: legeartissofia@gmail.com

 

За Дерматологичен център Lege Artis

Дерматологичен център Lege Artis е специализирано лечебно заведение за лечение на кожни и венерически заболявания и естетична медицина. Със своите две локации - в гр. София и гр. Стара Загора, ДЦ Lege Artis има амбицията да бъде средище на нови медицински кадри, висок професионализъм и специално отношение към пациентите. Основно предимство на двете клиники са знанията и уменията на медицинския персонал в сферата на лазерната дерматология.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета