Ботулинов токсин за лабиоментални бръчки

Процесът на образуване на бръчките, които започват от устните ъгли и свършват около брадичката, е комплексен. Обикновено лабиоменталните бръчки се дължат на загуба на тъкан в тази област, цялостно отпускане на кожата и свръхактивност на мускулите, които дърпат надолу устните ъгли.

Терапията с ботулинов „токсин“ е насочена към подобряване на именно на тази свръхактивност. Основната цел е лабиоменталните бръчки да се намалят и ъгълчетата на устните да се повдигнат леко нагоре. Когато този ефект не е достатъчен, обикновено се добавя и филър с хиалуронова киселина.

Корекцията на лабиоменталните бръчки придава по-позитивно излъчване на лицето, като премахва една от причините за „сърдития" вид. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

За да видите всички видове корекции с помощта на ботулинов токсин (ботокс), които извършваме в дерматологични центрове „Lege Artis” и техните съответни цени, моля, кликнете тук.

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета