Ботулинов токсин за бръчките между веждите

Първата официално утвърдена индикация за приложение на ботулинов „токсин“ в естетичната медицина са бръчките между веждите. Този факт не е случаен – според социологически проучвания глабеларните бръчки (между веждите) са една от най-честите причини за неуспех при интервю за работа и за по-трудна социална адаптация в нов работен екип в САЩ.

Образуването на вертикалните бръчки между веждите се дължи на засилената мускулна активност на мускулите, които дърпат вътрешните им краища навътре и надолу, а формирането на хоризонталната бръчка между тях е в следствие на повишена активност на мускула, който дърпа надолу тази област. С напредването на годините бръчките се задълбочават, като остават видими дори и след корекция с ботулинов „токсин“. В такива случаи, за да се изгладят напълно, се добавя филър с хиалуронова киселина.

При успешна корекция на бръчките между веждите се постига и допълнително повдигане на страничните им краища нагоре и настрани, както и дискретно отваряне на очите. 

При редовно поставяне на ботулинов „токсин“ в тази област, навикът на смръщване постепенно се забравя и бръчките остават по-слабо изразени, дори и след преминаването на ефекта от лекарството. Обикновено в тези случаи постепенно се намалява до минимално необходимата честота за поддържане на ефекта. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (Dysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета