Ботулинов токсин за портокаловата кожа на брадичката

Брадичката е регион, която често остава извън полезрението както на пациенти, така и на лекари. Като при всеки подобен случай, липсата на корекция дори само на една област по лицето носи риск от цялостен неестествен вид.

Проблемите, които възрастта подчертава при брадичката, са основно два. От една страна тя се повдига и издава напред, засилвайки бръчката между брадичката и долната устна, а от друга, повърхността ѝ става все по-грапава – подобно на кора на портокал.

Обикновено, при по-напреднал проблем, терапията на тези проблеми е комбинирана – използва се ботулинов „токсин“ (ботокс), след което се поставя хиалуронова киселина. Този подход е коректен, но е на по-висока цена.

По-правилно е проблемите да се разпознаят рано, преди те да са се появили. Тогава се прави профилактика с ботулинов „токсин“, която е евтина, извършва се на всеки 4 месеца и може да запази младежкия вид на брадичката в продължение на много години. 


Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета