Пълно премахване на бенки (Елиптична ексцизия)

Елиптичната ексцизия на бенки по лицето или тялото се извършва по козметични или по медицински показания. Обикновено по този начин се отстраняват бенки, за които е необходимо допълнително лабораторно изследване или в случаите, когато пациентът желае гарантирано пълно отстраняване на бенката.

Ексцизията се извършва по линиите на Lange, а когато се налага се прави и пластика. Стремежът е белегът да бъде максимално естетичен. Обикновено белегът е под формата на малко по-светла от кожата линия с ширина 0,5-2 мм и дължина, равна на ширината на патологичното образувание, умножена по три. При желание от страна на пациента е възможно белегът да се третира допълнително с лазери, за да се „заличи“ максимално и бързо. 

Отстранената тъкан се изпраща в хистологична лаборатория, където се уточнява диагнозата (“Доброкачествено ли е премахнатото образувание или не?") и се контролира извършената манипулация, т.е., отговаря се на въпроса „Отстранена ли е напълно бенката?“.

Цената е за единично премахване и разрез, не по-дълъг от 5 см, и включва подготовката за операция, самата операция, послойното зашиване с резорбируеми (вътрешни) и нерезорбируеми (външни) конци с атравматични игли, които оставят минимални белези, поставяне на водоустойчива превръзка, ускоряваща заздравяването на раната, с която пациентът може да се къпе и три последващи контролни прегледа без смяна на превръзките и сваляне на външните шевове по време на последния преглед. 

Ако се наложи премахване на повече от едно образувание и това е възможно да стане в рамките на една сесия, цената за всяко следващо се намалява с 20%. При нужда от пластика, при близост до важни органи, нерви или кръвоносни съдове или при необходимост разрез над 5 см, цената се коригира със съответния процент за сложност.

Актуални цени на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”: 

  • 500 лв.
  • 700 лв. – цена при д-р Евгени Христозов
Елиптична ексцизия
Елиптична ексцизия 1
Елиптична ексцизия 2

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета