Филъри за бръчките от устните ъгли към брадичката

Корекцията на лабиоменталните бръчки, т.е. бръчките, които се спускат от ъглите на устните към брадичката и долната челюст, е една от важните процедури с филъри, защото намалява тъжното и понякога сърдито изражение на лицето.

Причините за появата на тези бръчки са специфичната анатомия на тази област, увеличената активност на мускула, който дърпа надолу ъгълчетата на устата, и загубата на мастна тъкан. Понякога лабиоменталните бръчки са свързани и с цялостното увисване на кожата на лицето.

По-правилно, но не и задължително, е корекцията на лабиоменталните бръчки да следва логиката на тяхната поява, т.е. първо да се постави малко ботулинов токсин, който да отпусне мускула, „дърпащ“ устните ъгли надолу, и след това да се инжектира хиалуроновата киселина. Разбира се, възможно е поставянето на филъра да стане без предварителна подготовка, но тогава ефектът му е по-слаб и по-кратък.

Най-добри и естествени резултати се постигат, ако хиалуроновата киселина се инжектира с микроканюла. По този начин разпределението на филъра става равномерно, няма опасност от появата на бучки и уплътнения, а появата на синини след процедурата е абсолютна рядкост.

Обикновено се използват филъри с монофазна хиалуронова киселина, като плътността им се подбира, съобразно възрастта на пациента и структурата на кожата. При цялостно отпускане на кожата на лицето е правилно първоначално да се направи аблативен или неаблативен неоперативен „лифтинг“ и когато се подобри еластичността на тъканите, да се инжектира хиалуроновата киселина.

Ако желаете да видите по-подробна информация за дермалните импланти с хиалуронова киселина, популярно наричани „филъри", сме подготвили по-задълбочено изложение за Вас ето тук.

Ако пък искате да видите актуалните цени за поставяне на висококачествени филъри от водещи световни производители в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета