Lege Artis и Eucerin демонстрираха авангардни методи за борба със стареенето на кожата

17.01.2018 г., в: Новини

Представители на медиите тестваха лично някои от най-модерните и ефективни лазерни терапии за подмладяване и лечение

17 януари 2018 г., гр. София: На 16 януари 2018 г. в Дерматологичен център Lege Artis – София, се проведе презентация и демонстрация на живо на съвременните методи за борба със стареенето. Съорганизатор на събитието бе Eucerin – лидер в медицинската грижа за кожата. Д-р Евгени Христозов и д-р Александра Христозова представиха уникален за България подход на лечение, основан на най-модерните методи на лазерната дерматология за справяне с процесите на стареене. Другият акцент сред темите бе ролята на домашната терапия с високоефективни дермокозметични продукти.

По време на събитието, гости на което бяха журналисти, бе представена авторската концепция на д-р Христозов за стареенето на кожата на лицето като медициснки проблем, предшестващ значими потенциални клинични отклонения, в т.ч. предракови и ракови състояния. Основана на трите основни вида изменения – в състоянието на кожата, във формите и в изражението на лицето, концепцията е основен фактор за коректна диагностика и успешно лечение, съобразено с очакванията на пациента.

„Ние, в Дерматологични центрове Lege Artis отчитаме, че красотата е уникално присъща, всеобхватна и разнообразна. Затова прилагаме индивидуален подход, при който чрез подчертаване на красивите черти и подобряване на непривлекателните, правим индивидуално присъщата красота на хората видима, дори след измененията на времето. Така нашите пациенти се чувстват щастливи със себе си, а техните уникални черти са запазени.“, коментира д-р Христозова.

Днес един от най-успешните неоперативни методи за профилактика и лечение на признаците на стареене на кожата е лазерната терапия. В съчетание с ефективна домашна терапия пациентите могат да постигнат забележителни резултати. Д-р Евгени Христозов разясни същността на разработената в Дерматологични центрове Lege Artis собствена методика на лазерно лечение на симптомите на стареене на кожата, която е уникална за страната ни.


„Подобни методи се използват единствено в най-добрите дерматологични центрове в света.“, коментира д-р Христозов. „Чрез т.нар. индивидуални терапевтични протоколи анализираме и разработваме терапевтична програма, индивидуализирана спрямо всеки отделен човек. Тя се основава на цел, а не на начин на постигане на резултата. Така имаме гъвкавост в постигането на целта, която пациентът е задал чрез своите очаквания, без това да влияе върху цената. Резултатът е видим, имаме повече доволни пациенти, а ние – лекарите, сме удовлетоверени от работата си.“, добавя д-р Христозов.

Неизменна част от лазерната терапия, както и от профилактиката на стареенето на кожата, е употребата на ефективни дермокозметични продукти. „Фотопротекцията има ключова роля в профилактиката на стареенето на кожата. Eucerin SUN Anti-Age Флуид SPF 50 е най-препоръчваният слънцезащитен продукт от фармацевтите в Германия, според проучване от 2016 г.“, споделя г-жа Вяра Караджова – мениджър подразделение „Фармацевтичен канал“ на Байерсдорф България ЕООД, и допълва: „Първите признаци на стареенето можем да атакуваме със специално разработените за целта Eucerin Hyaluron-Filler. Със своите три иновативни серии, всяка от които с различен фокус – върху бръчки, загуба на обем и загуба на еластичност, Eucerin се грижи за кожата на всеки етап от процеса на стареене.“

Eucerin е дългогодишен и надежден партньор на Дерматологични центрове Lege Artis в лазерната терапия. Със своята 100-годишна история и страст към задълбочен научен подход в грижата за кожата, Eucerin е марка, която заслужава доверие. Партньорството между Eucerin и Дерматологични центрове Lege Artis  се основава на споделени ценности и стремеж към съвършенство в грижата към пациента.

За допълнителна информация:

Пламена Толсузова – Маркетинг и Комуникации, Дерматологичен център Lege Artis

тел: 0885161305

имейл: Plamena.Tolsuzova@Gmail.com

Вяра Караджова - мениджър подразделение „Фармацевтичен канал“ на Байерсдорф България ЕООД

телефон: 0887490106

имейл: Viara.Karadjova@Beiersdorf.com

За Дерматологични центрове Lege Artis

Дерматологични центрове Lege Artis са специализирани лечебни заведения за лечение на кожни и венерични заболявания и естетична медицина. Със своите две локации - в гр. София и гр. Стара Загора, Дерматологични центрове Lege Artis имат амбицията да бъдат средище за развитие на нови медицински кадри, висок професионализъм и специално отношение към пациентите. Основно предимство на двете клиники са знанията и уменията на медицинския персонал в сферата на лазерната дерматология.

За Байерсдорф България ЕООД

Козметичната компания Байерсдорф АД е базирана в Хамбург, Германия, и има около 17 000 служители по целия свят. Продажбите за 2015 г. възлизат на 6.7 милиарда евро. Компанията е листирана в DAX от м. декември 2008 г. Марката NIVEA, собственост на компанията, е най-голямата козметична марка в света*. Други успешни марки в портфолиото на компанията са Eucerin, La Prairie, Labello, 8x4, и Hansaplast. Байерсдорф има 130 години опит в грижата за кожата и е известна със своите иновативни и висококачествени продукти.

* Euromonitor, продажби на дребно за 2014 г. на глобалната марка.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета