Неоперативен лифтинг – обща информация

С термина „неоперативен лифтинг“ се означават всички видове терапии, при които основната цел е стягането и повдигането на кожата. Принципът на действие на всички видове терапии се основава на производство на повече и млади колагенни и еластични влакна, които обновяват дълбоките и повърхностни слоеве на кожата, като по този начин я стягат, повдигат и заравняват.

Този ефект се постига чрез стимулиране на определени клетки в дълбоките слоеве на кожата, наречени фибробласти. С възрастта тези клетки „заспиват“ и започват все по-бавно да обновяват колагенните и еластични влакна в дермата. Като резултат кожата се отпуска, увисва и се появяват повърхностни и по-дълбоки бръчки. От друга страна различни фактори, като ултравиолетови лъчи от слънцето и солариуми, цигареният дим, нездравословният начин на живот и други водят до ускорено разграждане на еластичните и колагенни влакна, което задълбочава проблема.

Стимулирането на фибробластите се постига по различен начин при различните видове терапия, като варира силно по дълбочина на въздействие и степен на активация. Понякога се налага да се комбинират различни подходи, за да бъде ефектът максимален, а дискомфортът и възможността за странични действия – минимални.

Най-правилно е изборът на терапия да бъде направен от лекуващия дерматолог, като се съобразят областта, където трябва да се постигне ефект, особеностите на организма, толеранса към дискомфорт, възможността за откъсване от ежедневния начин на живот и много други.

Допълнителна информация можете да намерите ето тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета