HIFU неоперативен лифтинг на лице и тяло

За кого е подходяща процедурата?

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) е процедура, подходяща за предотвратяване или лечение на отпускането и увисването на кожата и тъканите под нея, което настъпва нормално:
·         с възрастта,
·         след раждане или

·         след рязко отслабване.

Терапията може да се провежда в областта на лицето, горната част на ръцете, деколтето, корема, хълбоците (паласките), бедрата и коленете.

Колкото по-рано в годините започне терапията, толкова по-ефективна е тя. Най-правилно е да се започне малко преди или при първите дискретни признаци на увисване. Тогава ефектът е най-голям, защото събуждаме и стимулираме естествените регенераторни процеси в тъканите, когато те са най-ефективни.

С напредване на възрастта процедурата става все по-слабо ефективна, поради което трябва да се използват по-високи параметри или да се прави няколко пъти, за да постигнем оптимален ефект.

HIFU е подходяща и за всички, които не желаят да се подлагат на оперативно лечение и са готови да приемат по-слаб и естествен ефект от процедурите.

За кого не е подходяща процедурата?

HIFU не е подходяща, ако отпускането е поради натрупване на мастна тъкан. В тези случаи ефект имат по-хирургичните методики, в зависимост от конкретната ситуация.

HIFU не е подходяща и за хора, които търсят максимално повдигане, независимо от цената и страничните ефекти. Най-добре е те да се насочат към специалисти по пластична хирургия.

HIFU има слаб или никакъв ефект и при хора над 70-годишна възраст, при пациенти с тежки хронични заболявания (захарна болест, злокачествени заболявания и др.) или такива с изключително нездравословен начин на живот. При тях възстановителните механизми на тъканите не работят толкова ефективно, колкото при другите.

HIFU терапията не се препоръчва и при бременни, въпреки че липсват преки или косвени медицински доказателства за вреди върху майката или бебето.

На какъв принцип действа HIFU терапията?

Принципът на действие на HIFU терапията е подобен на много други терапии за подмладяване на кожата – създаване на микроскопични огнища на увреда на тъканите. Това въздействие мощно стимулира натрупване на имунокомпетентни клетки, които отделят огромно количество растежни фактори и други цитокини, които регенерират и подмладяват не само увредените микроскопични участъци, а и всички околни тъкани. Подмладените тъкани имат по-добра еластичност, поради което кожата се стяга, повдига се и става по-еластична при допир.

Особеното при HIFU терапията е, че използва ултразвукови вълни, които не се влияят от сезона и цвета на кожата. Това прави процедурата подходяща дори и при хора с тен, както и през лятото, за разлика от повечето лазерни терапии, които се правят предимно през есенно-зимния период.

Другата особеност на HIFU технологията е, че ултразвуковите вълни могат да бъдат фокусирани на различна дълбочина - ­­­от няколко милиметра до няколко сантиметра, в зависимост от тъканите, на които искаме да въздействаме. С други думи, можем да въздействаме върху кожата, мастната тъкан, която е под нея или така наречената SMAS система, която е под повърхностната мастна тъкан. Прието е този процес да се нарича „3D подмладяване“.

Когато искаме да постигнем подобно действие с лазерна технология, трябва да използваме различни лазери с различни параметри, за да постигнем така нареченото „3D подмладяване“, тоест въздействие върху всички структури, участващи в увисването на кожата.  С HIFU технологията този ефект се постига просто със смяна на накрайниците, които фокусират енергията на различна дълбочина.

Какво представлява самата процедура?

Самата процедура отнема около от 15 до 60 минути, в зависимост от зоната на третиране. Върху идеално почистена кожа (без грим) се нанася прозрачен, нелепкав гел, който улеснява проникването на ултразвуковите вълни, след което операторът започва да „покрива“ с импулси участъка, върху който искаме да окажем въздействие. След като обработим областта с единия накрайник, процедурата свършва или се повтаря още веднъж или два пъти с различни накрайници, в зависимост от ефекта, който целим.

По време на процедурата е нормално да се усеща умерено затопляне или дори парене в дълбочина. Тези усещания зависят от работните параметри и могат да бъдат контролирани в зависимост от усещанията на пациента.

Веднага след процедурата има зачервяване за минути и лек оток, който не пречи на ежедневната дейност. В следващите дни е нормално мястото да се усеща като натъртено при допир.

Колко процедури са нужни, за да се постигне оптимален резултат?

Броят на процедурите варира от една до три, в зависимост от възрастта и здравословното състояние на човек и ефекта, който желае. Ако процедурите са повече от една, е добре да се правят през 30-45 дни.

За да се поддържа постигнатият ефект, е нужно тъканите да бъдат „събуждани“ за поредно обновяване и подмладяване веднъж годишно.


Актуални цени на процедурите в дерматологични центрове „Lege Artis”:

    HIFU неоперативен лифтинг на кожата на лицето:
Фронтална (над вежди) - 250лв.
Темпорална (слепоочия) - 250лв.
Суборбитална (под очи) - 250лв.
Букална (бузи) - 825лв.
Субментална (под брадичка) - 145лв.
Цервикална (шия) - 200лв.

HIFU неоперативен лифтинг на кожата на тялото:
  • Пекторална (деколте) - 310лв.
  • Абдоминална (корем) - 465лв.
  • Феморална предна (над коленете) - 310лв.
  • Феморална медиална (вътрешна част на бедра) - 680лв.
  • Брахиална (ръце) - 465лв.

Можете да разгледате и актуалните ни промоции за HIFU лифтинг на кожата.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета