Аблативен лазерен лифтинг

Аблативният лазерен „лифтинг“ е медицинска процедура, при която чрез лазерни лъчи със сечение около 0,18 мм, през епидермиса до дълбоката дерма тъканите се изпаряват в „колони“, ангажиращи между 3 и 5% от обработваната площ. Тази увреда предизвиква отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins", които мощно стимулират дермалните фибробласти във всички слоеве, към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата. Както при всяка аблативна процедура, този процес се допълва и ускорява от възстановителните процеси, които се стартират от контролираното увреждане на кожата.

За разлика от неаблативните терапии за стягане на кожата, акцентът при аблативния лазерен лифтинг е върху малко на брой процедури с мощно въздействие, изискващи възстановителен период. Тези процедури не се препоръчват при всички пациенти, затова предварителната консултация с дерматолог е задължителна. Обикновено след консултацията се обработва тестов участък, за да установим специфичната кожна реакция и да определим най-ефективните и безопасни параметри.

Аблативният лазерен лифтинг може да се прави само с достатъчно мощен въгледвуокисен лазер, работещ с радиочестотен, а не с лампов генератор на лазерните лъчи. За разлика от другите фракселни технологии, при аблативния лазерен лифтинг въздействието е изключително дълбоко и мощно, поради което лазерният скенер обработва само между 3 и 5% от общата площ. По този начин постигаме много бързо възстановяване, въпреки мощното въздействие.


Типичната процедура продължава около 15 минути за обработване на цялото лице и не е болезнена. Скоро след това започва силно затопляне и пламтене на кожата, което налага охлаждане и престой в клиниката за около час-два след процедурата. В следващите дни е възможно да се получи силен оток на обработваната област, което е нормална реакция. На места по повърхността на кожата се появяват малки корички, които отпадат за няколко дни. 

След процедурата е препоръчително да прекарате поне 48 часа вкъщи, като следвате стриктно получените писмени препоръки и изпълнявате коректно предписаната терапия, отразена в рецептата на лекуващия лекар. 

Един терапевтичен курс изисква от 1 до 3 процедури с интервал от поне 45 дни между тях. За да се получи максималното стягане и заглаждане, е необходимо да минат между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията. 

Аблативният лазерен „лифтинг“ се препоръчва при пациенти, които желаят максимален ефект на стягане и повдигане на кожата на лицето и шията и са готови да изтърпят известни неудобства в името на тази цел. Стриктното спазване на изписаната терапия и строгото следване на лекарските предписания са задължително условие за постигане на максимален резултат при минимален риск от странични действия.Цената на терапията на участъци от лице, шия и деколте се изчислява според времето за работа и използваните импулси на лазера. Началната минимална стойност на единична лазерна процедура за части е 120 лв.


Цената за цяло лице при д-р Евгени Христозов и д-р Александра Христозова:
         
  • CO2RE Light  цяло лице - 400 лв.
  • CO2RE Mid  цяло лице - 750 лв.
  • CO2RE Deep цяло лице - 750 лв.
  • CO2RE Fusion цяло лице - 750 лв.
  • CO2RE клепачи - 450 лв.
Цената за цяло лице при д-р Ненкова, д-р Маринова:

  • CO2RE Light  цяло лице - 300 лв.
  • CO2RE Mid  цяло лице - 650 лв.
  • CO2RE Deep цяло лице - 650 лв.
  • CO2RE Fusion цяло лице - 650 лв.
  • CO2RE клепачи - 380 лв.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета