Неаблативно подмладяване на кожата

Неаблативните процедури за подмладяване са едни от най-популярните методи за придаване на млад вид на кожата без пигментации, капиляри, белези, нежелано окосмяване, разширени пори и други промени, предизвикани от стареенето на кожата.

Този ефект се постига чрез избирателно увреждане на болестните промени, без да е налице изгаряне или друго увреждане на нормалните структури. Патологичните тъкани, увредени от лазерното лъчение, се отстраняват чрез механизмите на имунната система. При този процес се отделят специфични молекули, наречени „растежни фактори", които стимулират дермалните фибробласти във всички слоеве, към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват дермата и стягат цялата кожа. Подобно на аблативните методи за подмладяване, умереното загряване на кожата (макар и много по-слабо), което се получава при тези процедури, води до отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins", които допълват и усилват ефекта на подмладяване.

Неаблативните технологии за подмладяване на кожата могат се разделят на следните видове:

  • Комбинирана терапия. Това е най-съвременния подход, при който върху всеки проблем се въздейства с най-подходящото за него лечение.
  • Интензивно неаблативно подмладяване. Модерният човек иска бърз и максимален ефект без странични действия. Това е идеологията на интензивното неаблативно подмладяване. В рамките на една визита, лицето се обработва няколко пъти с различна цел. По този начин се усилва ефектът от процедурата, като се минимизира вероятността от странични действия. 
За разлика от аблативните терапии за стягане на кожата, акцентът при неаблативното подмладяване на кожата е върху повече на брой процедури с умерено въздействие, които не налагат възстановителен период. За да се определи най-подходящата за всеки индивид терапия, се препоръчва компютърен анализ на кожата (със спектрофотометричен апарат Visia 6 или Visia 7) и евентуално консултация с дерматолог.

Типичната процедура продължава около 10 минути за обработване на цялото лице и не е болезнена. Веднага след това се чувства леко затопляне на кожата, което рядко налага охлаждане. В следващите дни е възможно да се получи лек оток на обработваната област, което е нормална реакция. На местата с изразена пигментация е възможно да се появят корички, които отпадат за няколко дни.

Един терапевтичен курс обикновено се състои от 4 до 6 процедури с интервал от поне 20 дни между тях. Колкото повече са процедурите, толкова по-безопасно и по-ефективно е лечението. Ако ефектът върху пигментациите, капилярите и зачервяванията е видим само няколко седмици след процедурата, за да се получи максималното стягане и заглаждане на кожата е необходимо да минат между 3 и 6 месеца.

Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

Неаблативното подмладяване на кожата се препоръчва при пациенти, които се стремят към гладка кожа с равномерен цвят и предпочитат да могат да се завърнат към ежедневието си веднага след процедурата. Стриктното спазване на изписаната терапия и строгото следване на лекарските предписания са задължително условие за постигане на максимален резултат при минимален риск от странични действия. 
  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето и повече за цяло лице. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и обработваната площ.

  • За улеснение на нашите пациенти и предсказуемост на разходите, единствено в дерматологични центрове "Lege Artis", предлагаме индивидуални терапевтични протоколи.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета