Филъри с хиалуронова киселина между веждите

Бръчките между веждите се дължат основно на три причини – засилена мускулна активност (често мръщене), увеличен мускулен тонус (невъзможност за пълно отпускане на мускулите между веждите) и загуба на тъкан. Най-добри, естествени и продължителни резултати се получават при въздействие върху трите причини, водещи до поява и задълбочаване на бръчките между веждите.

Най-правилният подход е първоначално да се ограничи мускулната активност и да се намали мускулният тонус на мускулите между веждите (с помощта на ботулинов токсин) и едва след това остатъчният дефект да се запълни с хиалуронова киселина. Ако не се спазва тази последователност, а директно се пристъпи към запълване с хиалуронова киселина, мускулите много бързо ще я изместят, при което само няколко седмици след корекцията проблемът се появява отново.

Често допускана грешка от страна на лекарите е да продължат да запълват, предполагайки, че филърът е бил недостатъчен. Тогава се получава неестествена корекция тип „еднорог“, при която в профил се наблюдава едно изпъкване на областта между веждите. Тази грешка може да се поправи с помощта на хиалуронидаза – ензим, който разгражда излишното количество хиалуронова киселина.

Друга популярна грешка е да се използват плътни филъри, за да се увеличи ефекта. Запълването на бръчките между веждите трябва да се прави само с меки и пластични филъри, защото тази област е много богата на кръвоносни съдове. При използване на плътни филъри е възможно да се притиснат артериите, които кръвоснабдяват челото, при което се получават некротични рани, заздравяващи с белези.

Запълването на бръчките между веждите е една от най-популярните корекции с хиалуронова киселина. Когато се извършва правилно, тази корекция е безопасна и осигурява естествени резултати за много дълъг период от време, който се измерва с години.

Ако желаете да видите по-подробна информация за дермалните импланти с хиалуронова киселина, популярно наричани „филъри", сме подготвили по-задълбочено изложение за Вас ето тук.

Ако пък искате да видите актуалните цени за поставяне на висококачествени филъри от водещи световни производители в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

Всеки делничен ден от 09:00 до 14:00

+359 88 70 77 307, +359 88 87 01 206

за спешни повиквания - +359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета