Д-р Александра Христозова изнесе резултатите от клинично проучване във връзка с продукт на френския дерматокозметичен гигант BIODERMA

04.01.2018 г., в: Новини

Представянето бе в рамките на ХХ-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология – Трявна, 2017

д-р Александра Христозова
д-р Александра Христозова
4 януари 2018 г., гр. София: Д-р Александра Христозова изнесе резултатите от клинично проучване на Лаборатории BIODERMA, проведено в Дерматологични центрове Lege Artis за оценка на ефикасността и поносимостта на Sensibio AR на BIODERMA при пациенти с розацея. BIODERMA избра да партнира с ДЦ Lege Artis в първото по рода си изследване в България, поради възможността да ползва високотехнологичния медицински капацитет на двете дерматологични клиники, които ексклузивно изпозлват апаратурата VISIA на територията на страната.  Представянето бе в рамките на ХХ-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология – Трявна, 23-26 ноември 2017 г.

Оценката на резултатите от изследването е извършена с апарат VISIA за компютърен спектрофотометричен анализ на кожата. Произведената от американската компания Canfield компютърна система за диагностика на кожата е най-добрата в света. Към настоящия момент Дерматологични центрове Lege Artis, единствени в България разполагат с нея. Това, заедно с високата степен на подготвеност на медицинските кадри на двете дерматологични клиники, е сред причините френската дерматокозметична марка BIODERMA да избере да партнира с ДЦ Lege Artis за целите на настоящото клинично проучване.

Изследването е проведено в периода от 6.10.2016 г.  до 17.02.2017 г. в Дерматологични центрове Lege Artis София и Стара Загора от д-р Александра Христозова и д-р Евгени Христозов. Участват общо 37 пациенти на средна възраст 34 години, предимно жени, със склонна към зачервяване, чувствителна кожа на лицето, с или без персистиращ еритем (зачервяване) и видими капиляри. След 60 дни употреба на Sensibio AR на BIODERMA по указания от протокола на проучването начин, се наблюдава чувствително намаляване на клиничните показатели на розацея, отчетено обективно с помощта на VISIA. Толерантността на продукта е 100% при всички пациенти.

„В Дерматологични центрове Lege Artis се стремим да предлагаме медицински услуги на световно равнище. Участието ни в някои от най-престижните международни дерматологични форуми през изминалата 2017 г. ни помогна да затвърдим това убеждение – практиките ни са в пълен синхрон с тези на най-добрите в нашата област“, споделя д-р Александра Христозова и допълва – „постигаме това, като не спираме да се учим и да подобряваме квалификацията си и като осигуряваме медицинска апаратура от най-висок клас в клиниките ни в София и в Стара Загора.“

Д-р Евгени Христозов оценява партньорството с Лаборатории BIODERMA в контекста на проведеното клинично проучване като особено ценно в стремежа към изграждане в ДЦ Lege Artis на среда за развитие и усъвършенстване на медицински кадри. „Значимостта на апаратурата е безспорна в лазерната дерматология. Разбира се, медицинските апарати без качествено подготвени медици са безсмислени. Стремим се да привличаме млади колеги, които да се развиват при нас. Радваме се на решението на BIODERMA да проведат това проучване с нас, тъй като по този начин дерматолозите от ДЦ Lege Artis директно участват в научни излседвания. Това е безценно в професионалния живот на всеки амбициозен лекар.“, споделя д-р Христозов.

Д-р Александра Христозова представи резултатите от клиничното проучване в рамките на ХХ-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология – Трявна, която се проведе в края на м. ноември 2017 г. Проектът и неговите резултати бяха високо оценени от едни от най-видните представители на дерматологичната общност в България.

В конференцията от страна на Дерматологични центрове Lege Artis София и Стара Загора участваха д-р Евгени Христозов и д-р Александра Христозова. Форумът е едно от посещаваните специализирани дерматологични събития от международен или национален мащаб, в които през изминалата 2017 г. участваха дерматолозите на Дерматологични центрове Lege Artis. Продължаващото обучение и подобряване на квалификацията е основна част от философия на ДЦ Lege Artis и един от основните похвати за осигуряване на дерматологични услуги от световен клас.

За въпроси:

Дерматологичен център Lege Artis София

Тел: +359886092944

Имейл: legeartissofia@gmail.com

За Дерматологичен център Lege Artis

Дерматологичен център Lege Artis е специализирано лечебно заведение за лечение на кожни и венерически заболявания и естетична медицина. Със своите две локации - в гр. София и гр. Стара Загора, ДЦ Lege Artis има амбицията да бъде средище на нови медицински кадри, висок професионализъм и специално отношение към пациентите. Основно предимство на двете клиники са знанията и уменията на медицинския персонал в сферата на лазерната дерматология. 

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета