Ботулинов токсин за бръчки по челото

Едно от най-честите оплаквания в сферата на естетичната медицина е наличието на бръчки по челото. Обикновено те се появяват в млада възраст и с годините се задълбочават, като причиняват дискомфорт на хората, които ги възприемат като проблем.

Причините за появата на бръчките по челото са засилената мускулна активност на тази област и постепенната загуба на мастна и съединителна тъкан. Следователно, лечението е добре да бъде насочено към тези проблеми – намаляване на мускулната активност, запълване на загубения обем и стимулиране на синтеза на нови колагенни влакна.

Намаляването на активността на мускулите по челото се постига с помощта на ботулинов „токсин“. Този процес трябва да бъде много деликатен и ВИНАГИ да включва и съседните групи мускули, за да се избегне неестествения външен вид. 

Една от най-честите грешки, които правят неопитните лекари, е да блокират напълно мускулатурата по челото, при което бръчките изчезват, но веждите се отпускат надолу, захлупват очите и придават сърдит вид на лицето.

Затова блокирането на мускула по челото никога не се прави самостоятелно, а като част от общата терапия за подобряване на изражението на лицето. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета