Лазерна терапия на хлътнали белези

Лечението на хлътналите белези винаги е комплексно и зависи от кожата, мястото на формиране на белега, болестния процес и склонността на индивида към поява на белези. Най-успешните лечебни методики, които се използват в дерматологията са:

  1. Фракселен и пълен лазерен пилинг.  

  2. Инжектиране на филъри

  3. Дермоабразио и химичен пилинг – остарели методики с ограничено прилагане в съвременната медицина.

  4. Субцизията (subcision – латински), позната още като „подкожна хирургия без разрези“ е метод в дерматохирургията, въведен от „Orentreich and Orentreich" през 1995 година. При тази хирургична техника, след поставяне на местна упойка (крем или инфилтрационна анестезия) през малък отвор се въвежда специална канюла, с която се извършват специфични движения.

Целта на тази терапия е да се разрушат фиброзните влакна, които „закотвят“ засегнатата кожа към подлежащата мастна тъкан, влошавайки нейната естествена еластичност и подвижност. При този процес се създава кухина, която се изпълва с нормална гранулационна тъкан и подобрява състоянието на третираната област.

Субцизията се прилага главно при терапия на:

  1. Белези след акне
  2. Други белези, както и на 
  3. Бръчки.

Процедурата е бърза, не е болезнена и е подходяща за специфични белези и бръчки. Обикновено се съчетава с други методи (фракселен лазерен пилинг, инжектиране на филъри и други) и подобрява ефекта от терапията.

Възстановяването от терапията е бързо, като трябва да се има предвид, че е възможно да се формират синина и лек оток за няколко дни след това.

Лечението на хлътналите белези е трудно и винаги изисква комплексни мерки, за да се постигне максимален резултат. Комбинирането на различни лазери с други терапевтични методики прави лечението по-сигурно, значително по-комфортно за пациента и дава възможност за отличен ефект.

  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето/тялото и повече за цяло лице. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и големината на обработваната площ.
За улеснение на нашите пациенти и предсказуемост на разходите, единствено в дерматологични центрове „Lege Artis" предлагаме индивидуални терапевтични протоколи.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета