Терапия на сенилни ангиоми

Червените зрънца по кожата, наречени от медицината „сенилни ангиоми", са изключително често срещани при хората над 30-годишна възраст. Представляват пъпчици с диаметър от един до няколко милиметра, оцветени в различни нюанси на червеното. Наблюдават се по кожата на тялото и по-рядко по крайниците, шията, лицето и скалпа. Обикновено броят и размерът им се увеличава с годините, като могат да достигнат до стотици.

Противно на общо разпространената заблуда, те не са свързани със заболяване на черния дроб.

От медицинска гледна точка, те представляват козметичен дефект, дължащ се на ограничено разрастване на капиляри. Терапията им се извършва по козметични съображения, поради което трябва да се избират най-безвредните методи, които са с минимален риск от формиране на белези:

  1. Лазерната терапия с Pulsed Dye Laser е ефективна и безопасна, но понякога изисква повече от една процедура за премахване на по-големи сенилни ангиоми. Най-подходяща за работа в окосмени зони, защото не въздейства върху окосмяването. За премахването на един ангиом се изискват от 1 до 4 импулса;

  2. Лазерната терапия с NdYAG лазер е много ефективна: премахването на ангиомите става само с една процедура, но при по-големи образувания е възможно да се формира незначителен белег. За премахването на един ангиом се изисква само един импулс.
  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от тялото. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема и големината на обработваната площ.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета