Ботулинов токсин за терапия на бръчки около очите

Бръчките около очите са „весели“. Те се образуват, когато човек се усмихва или изразява други позитивни емоции, при които присвива леко очите. За съжаление, това действие е съпроводено и с принудително дърпане на веждите и на горния клепач надолу, което с годините започва да става все по-видимо и придава тъжен вид на лицето.

От друга страна, при усмивка човек придърпва скулата си нагоре, което след определена възраст е позитивен ефект, защото с годините скулата започва да се смъква все по-надолу.

Следователно, корекцията на бръчките около очите трябва да бъде направена така, че те да могат леко да се присвиват при усмивка (в противен случай усмивката изглежда неискрена), а заедно с това да спрем „увисването“ на веждите и горния клепач и, разбира се, да не променяме позицията на скулата. Освен всичко това, трябва и да коригираме бръчките под очите достатъчно, но по такъв начин, че да не се получат торбички в тази област.

Очевидно е, че терапията на бръчките около очите не е лесна задача. При тази процедура е изключително важно да се вземат предвид и желанията на пациента, неговата професия (изисква ли тя контакти с много хора, когато естествената мимика е важна), качеството на кожата в тази област и други фактори. 

Това са и причините, поради които силно препоръчваме всяка първа корекция на бръчките около очите с ботулинов „токсин“ да се предхожда от консултация, по време на която уточняваме желанията на пациентката (пациента) и помагаме за изграждане на реалистични очаквания от процедурата. 

Преди и след
Преди и след
Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.

Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета