eTwo фракционирана аблативна и неаблативна радиочестотна терапия

Апаратът eTwo съчетава две от последните технологични нововъведения на един от световните лидери в производството на лазерни и радиочестотни устройства в областта на дерматологията и естетичната медицина – Syneron-Candela.

Въпреки че и двете терапевтични опции на апарата са насочени към терапията на структурни несъвършенства по кожата (бръчки, белези, отпускане, стрии и др.), постигането на крайната цел става по два коренно различни начина. Sublative – фракционирана радиочестотна регенерация е дерматологична процедура, насочена към стимулиране на дермалните фибробласти към синтез на нови колагенни и еластични влакна. Тази цел се постига чрез контролирана аблация на дермата, посредством множество биполярни микроелектроди, доставящи високи дози електромагнитно фракционирано поле.

Оригиналната технология позволява максималнa стимулация на дермалните фибробласти, осигуряващa ремоделиране на екстрацелуларния матрикс, при минимално увреждане на епидермиса. Механизмът за обратна връзка, измерващ импеданса на кожата преди всеки импулс, позволява точното дозиране на електромагнитната енергия, което осигурява мощно въздействие при максимална безопасност за пациента и кратък възстановителен период. Така тази технология предлага ефективност, много близка до фракционираните въгледвуокисни лазери (т.е. много по-висока от стандартните радиочестотни устройства), като са избегнати дискомфорта по време на процедурата и относително дългия (4-6 дни) възстановителен период. 

От своя страна, Sublime – комбиниран инфрачервен и радиочестотен неоперативен лифтинг представлява неаблативна (без изгаряне на кожата) методика за подмладяване на кожата, при която се комбинира въздействието на източник на полихроматична светлина в инфрачервения спектър с мощно биполярно електромагнитно поле. Едновременното въздействие на тези технологии предизвиква контролирано загряване в дермата на дълбочина около 3-4 мм, което води до стимулация на дермалните фибробласти и свързаните с нея производство на нов колаген и стягане на кожата. Разликата със стандартните радиочестотни устройства е значително по-добрият ефект, дължащ се на комбинираното едновременно въздействие на два източника на енергия – радиочестотни електромагнитни вълни и многовълнова светлина в инфрачервения спектър. 

Комбинирането на двете лечебни опции в една платформа дава отлични терапевтични възможности на опитните дерматолози за повлияване на статични бръчки, стрии, белези след акне и хирургични манипулации, стягане и повдигане на кожата по лице, шия и тяло, и други състояния, дължащи се на промяна в структурата на дермата. Не е без значение и трудно постижимият с досегашните апарати баланс между ефективност и отличен профил на сигурност.

Със закупуването на тези нови технологии дерматологичен център „Lege Artis” затвори напълно цикъла на възможните терапевтични опции за лечение на структурни несъвършенства по кожата, предлагайки специфично решение за всеки индивидуален проблем. 

За да се запознаете с цялата гама от първокласна специализирана медицинска апаратура, с която разполагаме в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета