Терапия с убождания

Терапията с убождания е изключително популярен метод в естетичната дерматология поради своята достъпност и ниска цена. За съжаление, медицинската общност все още не е единодушна в мнението си за неговата ефективност. Причината за това е, че липсват коректно извършени клинични проучвания, показващи ясно ефектите и страничните действия от тази толкова разпространена терапия.

Лечението с убождания може да бъде проведено по няколко начина. Най-известни сa терапията с дермаролери и дермапен.

Дермаролерите са инструменти, съставени от малка ролка, по чиято повърхност има множество малки „шипчета“. При „търкалянето“ (rolling) на ролката по кожата се образуват множество малки наранявания под формата на убождания. Предполага се, че при възстановяването си кожата отделя достатъчно растежни фактори, които да предизвикат обновяването ѝ. Силата на въздействие се определя от броя и дълбочината на убожданията (дължината на „шипчетата“).

Дермапен е малко механично устройство, работещо с фини игли, което действа на същият принцип. Предполага се, че терапията с дермапен е по-прецизна от терапията с дермаролер.

Поради липсата на достатъчна информация за ефективността на терапията с убождания, ние я използваме в нашата практика, само когато поради някаква причина не можем да приложим някой от доказаните методи за подмладяване на кожата.

Актуална цена на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”: 

  • 100 лв. на област

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета