Д-р Александра Христозова участва в практическо обучение за поставяне на филъри

13.11.2017 г., в: Новини

Обучението бе ръководено от бележития пластичен хирург проф. д-р Беноа Хендрикс

На 28 октомври 2017 г., гр. София: Д-р Александра Христозова – дерматолог в Дерматологичен център Lege Artis София, взе участие в “Restore, Enhance, Refresh” - практическо обучение по поставяне на филъри, организирано от представителя на филърите с марката Restylane за България. Събитието се проведе в хотел Хилтън, София, а трейнер бе световноизвестният пластичен хирург проф. д-р Беноа Хендрикс.

По време на обучението,  под вещите напътствия лично на проф. Хендрикс, д-р Христозова извърши манипулация по поставяне на филъри с хиалуронова киселина под очите, в областта на бузите, скулите, брадичката.

„Основните предизвикателства при подобни манипулации са да се съобразят всички анатомични структури в дадената област и индивидуалните характеристики на пациента, да се избере най-подходящият за съответната зона тип филър, да се работи максимално внимателно, което осигурява комфорт на пациента по време на процедурата и след нея. Начините да преодолеем тези предизвикателства са богато познание на анатомията на лицето, на качествата на различните филъри и техните показания, правилна оценка на естетичните желания и нужди на пациента и, не на последно място, внимание към детайла по време на всяка една манипулация“, сподели д-р Христозова и добави:  „Това обучение ми помогна да обогатя познанията и опита си във всички тези насоки, за да осигурявам още по-качествена услуга на моите пациенти. Прилагайки способите на най-добрите в сферата на естетичната дерматология, сме сигурни, че даваме най-доброто на нашите пациенти – а именно достъп до медициснки услуги на световно равнище.“

Продължаващото обучение и подобряването на квалификацията са неизменна част от философията на Дерматологичен център Lege Artis. Същевременнно, партньорството с фирми като Елана Бюти - вносител на филърите с марката Restylane, ни дава възможност да ползваме най-добрите медикаменти в клиничното и естетично лечение на нашите пациенти и така да постигаме възможно най-добрите резултати. Това ни помага да изпълняваме мисията си да работим по всички правила на медицинското изкуство.

За Дерматологичен център Lege Artis

Дерматологичен център Lege Artis е специализирано лечебно заведение за лечение на кожни и венерически заболявания и естетична медицина. Със своите две локации - в гр. София и гр. Стара Загора, ДЦ Lege Artis има амбицията да бъде средище на нови медицински кадри, висок професионализъм и специално отношение към пациентите. Основно предимство на двете клиники са знанията и уменията на медицинския персонал в сферата на лазерната дерматология.

За проф. д-р Беноа Хендрикс

Д-р Беноа Хендрикс е платсичен хирург от университета Leuven, Белгия, със специализация в сферата на козметичната и реконструктивна хирургия, както и на нехирургичните способи за подмладяване – чрез използване на ботулинов токсин и филъри. Специализирал е в Англия и Австралия, където е работил заедно с някои от най-добрите пластични хирурзи в света. В момента работи в Университетската болница в Брюксел и в клиниката Duinbergen, също в Белгия. Активен член е на Международната общност на естетичната пластична хирургия, Американската асоциация на пластичните хирурзи, член е на борда на Кралската белгийска общност по пластична хирургия. Същевременно е председател на две от най-големите европейски изследователски асоциации по платсична хирургия – European Plastic Surgery Research Council и EURAPS Research Council.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета