Технология на терапевтичния протокол „Lege Artis"

Ние в дерматологични центрове „Lege Artis" лекуваме проблеми на кожата с помощта на лазери от 1999 година. Повече от 18 години не сме престанали да се развиваме както професионално, така и технологично. Днес разполагаме с много сериозен арсенал от достатъчно безопасни терапевтични методики с доказана ефективност и огромно разнообразие от медицинска апаратура, с помощта на които можем успешно да лекуваме множество дерматологични проблеми.

От друга страна този огромен арсенал от възможности трябва да се управлява адекватно. През 1999 година ни трябваха не повече от 10 минути, за да отговорим на въпроса „Каква лазерна терапия можете да ми предложите за моя проблем?". Сега, с богатия набор от лечебни възможности, за да отговорим изчерпателно на този въпрос ни трябва половин ден. За много наши пациенти става все по-трудно да се ориентират в огромното многообразие от услуги, които предлагаме. За да разрешим този проблем и за да бъдем още по-ефективни в работата си, ние въведохме нов, уникален за България подход за апаратна терапия на стареенето и на заболявания по кожата. Този нов подход ни позволява да постигаме още по-добри резултати, при това – на много по-добра цена. Ето как протича този процес:

  • На първо място се прави компютърен анализ на състоянието на кожата с единствените в България системи за диагностика Visia 6, Visia 7. С тяхна помощ състоянието на кожата се оценява по осем критерия – петнистост на кожата; разширени пори; бръчки; общ релеф (белези); патологично разширени капиляри; повърхностна пигментация; дълбока пигментация; бактерии в мастните жлези, отговорни за появата на акне и други. По всеки от тези критерии ние получаваме обективна информация за моментното състояние и възможност да сравним получените резултати с тези на над 300 000 индивида от същия пол и на същата възраст. При този процес Visia 7 определя и разликата между календарната и видимата възраст на кожата.

  • След това се провежда консултативен преглед от дерматолог. По време на него се разясняват резултатите от компютърния анализ на кожата, уточняват се основните цели на терапията – върху какви проблеми преимуществено ще трябва да работим, като се имат предвид и желанията на пациента по отношение на предстоящите апаратни процедури: честота на посещенията, време през седмицата, когато е удобно да се провеждат процедурите и други технически детайли. По време на тази консултация се уточняват и ценовите параметри на терапията, като се съобразяваме с възможностите на пациентите и търсените резултати. Анализът на състоянието, заедно с консултацията, отнемат около 60 минути от времето на пациента.

  • Следващата стъпка е изработването на конкретния за всеки пациент терапевтичен протокол, като съчетаваме условията за безопасност и ефективност с изискванията на пациента по отношение на честота на визитите и ценовите параметри. Назначава се и персонален медицински асистент, отговорен за цялата комуникация, свързана с провеждането на избраната терапия.

  • Персоналният медицински асистент се свързва с пациента и доуточнява всички необходими технически подробности. След това се изработва в писмен вид детайлен терапевтичен протокол по дати, включващ всички предвидени процедури, подредени според медицинската логика и съобразени с изискванията на пациента, по отношение периодичността на посещенията.

  • По време на лечението се извършват непрекъснати контролни прегледи от дерматолог (включени в цената), по време на които се оценява напредъкът на терапията, параметрите на лазерите се адаптират към моментното състояние, при нужда се променят и предписанията за грижи в домашни условия.

  • Терапевтичният протокол завършва с последен компютърен анализ на кожата с Visia 6, Visia 7 и заключителен преглед от лекуващия дерматолог, по време на който се отчита резултата от проведеното лечение, и когато е нужно се предписва поддържаща ефекта терапия в домашни условия.

  • Поради спецификата на лазерната терапия, терапевтичните протоколи започват на 15.09 и завършват на 15.06. Възможно е при някои заболявания този срок да бъде по-кратък или по-дълъг.

Ние наричаме този подход „ориентирана към ефекта терапия“. Въведохме го през 2014 г. и обратната връзка, която получаваме от пациентите си, е силно позитивна. Вероятно затова големият процент от тях избират да се лекуват или да подмладяват кожата си именно по „Терапевтичен протокол“, заради оптимизирането на разходите и максималния ефект, който постигаме.


Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета