Ботулинов токсин за скриване на венците при усмивка

Това е една от най-подценяваните терапии с ботулинов токсин, която променя значително самочувствието на човек, подобрява социалните контакти и настроението.

Свикнали сме да възприемаме като „нормална“ усмивка тази, при която горните зъби се показват до границата им с венеца. Има хора, които имат специфична мимика, при която усмивката показва целите венци над горните зъби. В световната медицина това състояние е познато като „gummy smile”, или „усмивка с венец". Обикновено такива хора се притесняват да се усмихват спокойно, което им причинява дискомфорт в ежедневната комуникация.

Проблемът има лесно и ефективно разрешение. С помощта на ботулинов „токсин“ намаляваме активността на мускулите, които издърпват нагоре горната устна при усмивка. Когато се извърши правилно, тази корекция е бърза, лесна, евтина и изключително успешна. Единствената „уловка“ е, че терапията трябва да се провежда периодично на всеки 4 месеца заради ниските дози, които се използват. 

Ценообразуването за поставяне на ботулинов токсин (ботокс) (VistabelDysport) се осъществява според броя на поставените единици и работещия лекар.

Цената включва следното:
  • Консултация преди процедурата с фотодокументация
  • Поставяне на местна упойка на мястото на убождане, която намалява усещането и вероятността за формиране на синини
  • Консултативен преглед 10 дни след процедурата за обективизиране на ефекта от терапията.

По време на консултативния преглед преди първата процедура се определят дозировката и прогностичният ефект, в зависимост от клиничния тип на пациента.


Цената за поставяне на ботулинов токсин се определят от дозировка и лекар, който ще изпълнява процедурата.

Забележка: Поставянето на ботулинов токсин (ботокс) фронтално (в областта на челото) не бива да се извършва самостоятелно, поради опасност от птоза (увисване) на веждите, и винаги трябва да се съчетава с компенсаторна корекция (макар и частична) и на останалите области!

Ако пък желаете да се запознаете накратко с повече информация относно ботулиновия „токсин" и неговото приложение в естетичната дерматология, моля, вижте тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета