Sublime – комбиниран инфрачервен и радиочестотен лифтинг

Sublime (с произношение „съблайм") e неаблативна (без изгаряне на кожата) методика за стягане и неоператвен „лифтинг“ на кожата, при която се комбинира въздействието на източник на полихроматична светлина в инфрачервения спектър с мощно биполярно електромагнитно поле от радиочестотни вълни. Едновременното въздействие на тези технологии предизвиква контролирано загряване в дермата на дълбочина около 3-4 мм, което води до отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins". От своя страна те стимулират дермалните фибробласти към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата.

Както при всички други неаблативни (без изгаряне на кожата) технологии за подмладяване, Sublime залага на повече на брой процедури през по-кратък интервал от време. За сметка на това, само 10-20 минути след терапията кожата е спокойна и пациентът може да се върне към ежедневната си дейност. 

Различното при Sublime е, че за разлика от другите медицински радиочестотни терапии, имаме съчетаване на два източника на електромагнитни вълни. По този начин въздействието върху кожата е много по-силно, защото дермалните фибробласти се стимулрат по два различни начина, които взаимно допълват ефекта си. Казано по друг начин, единичната процедура Sublime е много по-ефективна и безопасна, в сравнение с другите медицински радиочестотни технологии. Разбира се, сравнението с която и да е козметична радиочестотна терапия е просто неуместно. 

Sublime е функция на апарата ETwo, производство на Syneron – компанията, въвела терапията с радиочестотни вълни в дерматологията. Това е една от най-популярните дерматологични процедури в цял свят заради добрия профил на безопасност и ефективност. Освен това, тя е една от малкото терапии с радиочестотни вълни, при които твърденията на производителя за ефективност са реално потвърдени от научни публикации.

Ефектът от Sublime се изразява в стягане, повдигане и заглаждане на кожата. За разлика от Sublative, процедурата не изисква употребата на местна упойка под формата на крем. Нормално е на следващия ден кожата да бъде слабо оточна и малко по-чувствителна. Препоръчително е обработеният участък да се предпазва от слънчеви лъчи за около месец след процедурата. 

Един терапевтичен курс изисква 6-8 процедури с интервал от 2-3 седмици между тях. Непосредствено след процедурата се наблюдава дискретен „лифтинг“ ефект, но за да се получи максималното стягане и повдигане, са необходими между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията. 

Sublime се препоръчва при паценти, които търсят терапия за стягане на кожата, при която няма възстановителен период и са готови да се задоволят със слаб до умерен ефект при следните състояния:

 1. Отпускане на кожата по лицето;
 2. Подобряване на релефа и подмладяване на кожата по лицето (обикновено се съчетава с други процедури);
 3. Отпускане на кожата по шията без мастни натрупвания;
 4. Отпускане на кожата по корема след раждане;
 5. Отпускане на кожата по вътрешната повърхност на бедрата при слаби хора след определена възраст. 
Цени на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”: 

 • Цяло лице - 150 лв. 
 • Шия - 100 лв.
 • Деколте - 100 лв. 
 • Цяло лице + шия - 250 лв. 
 • Цяло лице + деколте - 250 лв. 
 • Шия + деколте - 200 лв. 
 • Цяло лице + шия + деколте - 350 лв. 

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

Всеки делничен ден от 09:00 до 14:00

+359 88 70 77 307, +359 88 87 01 206

за спешни повиквания - +359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета