Контролен преглед на дерматологичен пациент

Ние практикуваме стадий-адаптирана терапия на кожните болести. Това означава, че изписаното лечение е валидно за състоянието, което диагностицираме по време на прегледа. Обикновено след прилагане на определена терапия заболяването се променя. Когато е възможно, ние се опитваме да „предскажем“ тези промени и в рецептата пациентът получава указания за следващия етап. Понякога това не е възможно или заболяването се развива по начин, който не сме очаквали. Тогава се налага контролен преглед.

По време на контролния преглед се уточнява дали лекарствата, които пациентът е получил от аптеката, са еднакви с предписаните, а също така - начина, по който ги е прилагал, както и количествата, които е изразходвал. Тази информация ни помага да решим дали лекарствата не са помогнали, защото са неподходящи или защото не са използвани по предписанията.

Поради голямата ни натовареност, ние се стремим да ограничим контролните прегледи до минимум. Когато те са неизбежни, коректното изпълнение на рецептата от първичния преглед помага да се намали броят на контролните прегледи.

В контролния преглед се включват анамнеза на еволюцията на заболяването, дерматологичен статус на засегнатите области и уточняване на терапевтичната стратегия. Когато контролният преглед е последен и това е необходимо, се предписват и профилактични мерки. Обсъждането на новопоявил се дерматологичен проблем, който няма връзка с лечението или с лекуваното заболяване, се таксува като първичен преглед. 

  Ориентировъчната продължителност на контролния преглед е между 20 и 30 минути. 

  Актуалните цени за контролен преглед при дерматолозите на „Lege Artis" са следните:

  • д-р Христозов: 150 лв.
  • д-р Христозова: 100 лв.
  • д-р Ненкова: 100 лв.
  • д-р Маринова: 100 лв.

  Lege Artis Стара Загора

  Стара Загора 6000
  "Антон Марчин" 64
  За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

  +359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

  +359 88 39 18 802

  E-mail: contact@legeartis.bg

  Lege Artis София

  Връзка с нас

  * - Задължителни полета