Sublative - фракционирана радиочестотна регенерация

Sublative – фракционирана радиочестотна аблативна регенерация представлява медицинска процедура, при която дермата се уврежда контролирано чрез радиочестотни вълни. Тази увреда предизвиква отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins", които стимулират дермалните фибробласти към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата. Както при всяка аблативна процедура, този процес се допълва и ускорява от възстановителните процеси, които се стартират от контролираното увреждане на кожата.

Различното при Sublative (с правилно произношение „съблейтив") е, че за разлика от фракселния лазерен пилинг, загряването на кожата в дълбочина е по-голямо. Това прави ефекта от тази процедура различен от аблативния фракселен лазерен пилинг. Обикновено използваме Sublative при пациенти, които имат страх от лазери, или при които аблативният фракселен лазерен пилинг не е довел до желаното подобрение.

Sublative е функция на апарата ETwo, производство на Syneron – компанията, въвела терапията с радиочестотни вълни в дерматологията. Това е една от най-популярните дерматологични процедури в цял свят, заради добрия профил на безопасност и ефективност. Освен това тя е една от малкото терапии с радиочестотни вълни, при които твърденията на производителя за ефективност се потвърждават от множество научни публикации. 

Ефектът от Sublative – фракционирана радиочестотна аблативна регенерация се изразява в стягане, повдигане и заглаждане на кожата. Както при всички подобни терапии, за да бъде комфортна, самата процедура изисква употребата на местна упойка под формата на крем. Нормално е на следващия ден кожата да бъде слабо оточна и по повърхността и да се забелязват дискретни корички, които отпадат за няколко дни. Естествено, задължително е кожата да се предпазва от слънчеви лъчи за около месец след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква от 3 до 6 процедури с интервал около месец между тях. Ефектът върху пигментацията и „освежаването“ на кожата се наблюдава непосредствено след процедурата, но за да се получат максималното стягане и заглаждане, са необходими между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

За какви проблеми е подходяща Sublative – фраuционирана радиочестотна аблативна регенерация:

  1. Аблативен неоперативен „лифтинг“. Стягане на кожата на цялото лице или отделни области – клепачи, долна челюст, шия и други;
  2. „Заглаждане“ на разширени пори и хлътнали белези след акне, шарка, катастрофи, операции и други; 
  3. Заглаждане на статични и динамични бръчки по лице и клепачи;
  4. Терапия на нови (червени) и стари (бели) стрии по кожата на тялото;
  5. Повърхностно обновяване и освежаване на кожата на лицето със слабо заглаждане и намаляване на неравномерната пигментация, дължаща се на „старческите“ петна. 
Актуални цени на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”: 

  • Цяло лице - 625 лв.
  • Горни и долни клепачи - 160 лв.
* Цената на областите шия, деколте и длани се изчислява според времето за работа и броя изразходвани импулси. Един импулс покрива приблизително 1 см².

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

Всеки делничен ден от 09:00 до 14:00

+359 88 70 77 307, +359 88 87 01 206

за спешни повиквания - +359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета