Годишната конференция на Американската академия по дерматология – по-смела от мечтите ни

06.03.2018 г., в: Новини

От 16.02. до 20.02.2018 г. включително в Сан Диего, Калифорния се проведе едно от най-вълнуващите и със сигурност най-мащабното дерматологично събитие в света - годишната конференция на Американската академия по дерматология. Това издание на форума беше белязано от своеобразен рекорд – повече от 18 800 участници и делегати от цял свят и над 400 компании, произвеждащи продукти, свързани с дерматологията. 

Отлична организация, научно съдържание с високо качество, лекции с насоченост към практическото приложение на новите постижения в областта на дерматологията и венерологията бяха само част от отличителните черти на конференцията. 

За д-р Евгени Христозов и д-р Александра Христозова от дерматологични центрове “Lege Artis” това бяха дни на усилена работа, започваща от 7:00 ч. сутринта и свършваща след 18:00 ч. Основните теми, които проследиха активно по време на годишната конференция на Американската академия по дерматология през 2018 година бяха новости в лечението на акне, пигментации, розацея, атопичен дерматит, бенки, кожни тумори, вирусни брадавици, болести на косата и ноктите, псориазис, витилиго и много други. 

“Изключително трудно е да се опише с думи какво усеща един млад дерматолог, участвайки в подобно събитие. Тук се срещаш с авторите на най-добрите дерматологични учебници в света и слушаш лекции, представени от тях. Имаш възможност да общуваш директно с водещите в своите области специалисти, да чуеш тяхната гледка точка за актуалните проблеми в нашата специалност. Можеш да “пипнеш” и разгледаш в детайли най-новата апаратура за лечение на кожни заболявания. Просто беше невероятно!” – сподели д-р Александра Христозова. 

“За мен това беше седмата годишна конференция на Американската академия по дерматология, в която участвам и въпреки че зная какво да очаквам, при всяко посещение винаги има изненади и те са приятни. За разлика от други подобни форуми, този е изключително практически насочен, без да пренебрегва последните научни постижения, които ще навлязат в практиката през следващите няколко години. Може би най-голямото удоволствие за мен, беше да разбера, че в областта на лазерната терапия на розацея, акне, пигментации и белези, ние работим по най-високите стандарти и резултатите, които демонстрираха лекторите за нас бяха познати от собствената ни практика. Разбира се, набелязахме и областите, в които ще се развиваме в близко бъдеще”, разказа д-р Евгени Христозов.

С този силен старт на годината в академичен план имаме още по-големи очаквания другите международни форуми, на които ще участваме, да ни дадат положителни нови идеи. Ще се радваме да ги споделим с вас в новините на нашия уебсайт!

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета