Дигитален дерматоскоп

Дерматоскопията е диагностичен метод в дерматологията, който използва стандартна и поляризирана светлина, като ни позволява да получаваме увеличен образ на болестните структури и на няколко милиметра под кожната повърхност.

Въпреки че първоначално дерматоскопията се използваше предимно за разпознаване на малигнен меланом, развитието на технологиите през последните години и натрупаната информация позволиха включването на този диагностичен метод в диагностиката на:

  • Всички видове доброкачествени и злокачествени образувания на кожата;
  • Заболявания на космите и скалпа;
  • Промени по ноктите;
  • Други кожни заболявания.

Стандартната дерматоскопия включва преглед със специфичен инструмент, наречен дерматоскоп, с помощта на който лекарят диагностицира проблема, опирайки се на своите квалификация и опит.

Дигиталната дерматоскопия открива съвсем различни перспективи. От една страна позволява проследяване на проблемите във времето чрез създаването на изображения с много високо качество. По този начин лекуващият лекар наблюдава развитието на съмнителното образувание във времето, което помага да се избегнат ненужни хирургични интервенции.

От друга страна, когато лекарят има съмнения в точната диагноза, е налице възможността създаденият дигитален образ да бъде изпратен за консултация навсякъде по света, където съществуват по-добри диагностични възможности.

Качествената дерматоскопия се определя основно от два фактора – квалификацията на лекуващия лекар и качеството на използвания инструмент по отношение на оптиката и осветлението.

Верни на традицията на дерматологични центрове „Lege Artis”, ние не спираме да се квалифицираме, буквално ежедневно. Колкото до използваната техника, ние се опираме на опита и качеството, предлагано от един от най-добрите производители в света – Dermlite, като използваме върховия му модел DL4 (http://dermlite.com/products/dermlite-dl4).


За да се запознаете с цялата гама от първокласна специализирана медицинска апаратура, с която разполагаме в дерматологични центрове „Lege Artis”, моля, кликнете тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета