Плоски младежки брадавици

Плоските „младежки“ брадавици представляват инфекция с човешки папиломен вирус, проявяваща се под формата на малки плоски пъпчици с размери от един до няколко милиметра и с цвета на кожата по лицето и шията. Допълнителна информация за инфекциите с човешки папиломен вирус може да намерите тук.

Както подсказва името им, плоските „младежки" брадавици се срещат главно при деца и млади хора. Заразяването става от други болни деца или чрез заразени предмети, но вирусът не може да навлезе в здрава кожа. За да се развие инфекцията, е необходимо кожата да бъде увредена от одраскване, екзема, прекалена сухота или по друг начин. 

Лечението им е проблемно заради възрастта и фината кожа на пациентите. Обикновено се премахва причината за появата им и, ако не изчезнат след това, се преминава към терапия. В нашата практика предпочитаме лечението с лазер заради изключителната прецизност, бързото възстановяване и практическата липса на болка.

Специфичен вариант на тази инфекция се наблюдава при млади мъже. Обикновено при бръсненето се получават множество малки ранички по кожата и вирусът се разпространява изключително бързо, предизвиквайки появата на десетки и понякога стотици плоски брадавички в окосмената част на лицето. Често те остават незабелязани между космите на брадата и понякога появата на брадавички при партньорката е първият симптом за този проблем при мъжа. Лечението не е лесно и е продължително. 


  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето/тялото. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема, времетраене на процедура и  големината на обработваната площ.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета