Видове терапевтични протоколи

Лазерната терапия в дерматологията притежава един основен недостатък - когато търсим максимална ефективност (най-често поради ценови ограничения), процедурата е неприятна и е последвана от възстановителен период, който може да продължи и повече от седмица. От друга страна, когато процедурата е комфортна, ефектът в началото е слаб и пациентите бързо се обезкуражават и прекъсват лечението.

Ние в дерматологични центрове "Lege Artis" се стремим да лекуваме по законите на медицинското изкуство, което означава да предлагаме на пациентите си най-подходящата за тях терапия, на най-добрата за тях цена. Като се има предвид изключително високото качество на апаратурата, с която работим, това не винаги е лесна задача. Ето защо ние въведохме в лазерната терапия на кожни проблеми и лазерното подмладяване на кожата уникалния за България подход, наречен "Терапевтичен протокол".

Основната цел на този метод на работа е да предложим лазерно лечение на дерматологични проблеми, което е ориентирано към постигане на максимален ефект, съобразен с бюджета на пациента, като успоредно с това намалим неудобствата от терапията до максимално постижимото ниво.

За да отговорим на разнообразните изисквания на нашите пациенти, ние разработихме четири основни вида терапевтични протоколи (ТП) за лазерно подмладяване на кожата и три основни вида терапевтични протокола за лазерно лечение на кожни заболявания. Принципът, по който са организирани терапевтичните протоколи може да се формулира по следния начин: "Колкото по-висока е цената на терапевтичния протокол, толкова по-комфортно е лазерното лечение, по-изразен е ефекта и по-малка е възможността от странични действия."

ТП "Поддържане и профилактика" е изцяло бюджетно ориентиран вариант за неаблативно подмладяване и стягане на кожата, насочен предимно, но не и изключително към пациенти, които вече са провеждали такава терапия и знаят какво могат да очакват. Провежда се изцяло от подготвен медицински асистент, без включени прегледи от дерматолог. Цената варира от около 500 до не повече от 1010 лв. за деветмесечен курс на терапия.

ТП "Подмладяване Минимум" и "Лечение Минимум" са насочени съответно към подмладяване на кожата или лечение на дерматологични проблеми при пациенти с ограничен бюджет, които са готови да толерират временни неудобства в името на максималния постижим за вложените средства ефект. Терапията се провежда от екип, включващ дерматолог и медицински асистент, с включени в цената до 5 лекарски прегледа. Параметрите и отчитането на резултата за всяка от лазерните процедури се извършва от подготвен дерматолог. Цената варира от около 300 до не повече от 1580 лв. за деветмесечен курс на терапия, като зависи от големината на обработваната област и избраните процедури.

ТП "Подмладяване Оптимум" и "Лечение Оптимум" са насочени съответно към подмладяване на кожата или лечение на дерматологични проблеми при пациенти, желаещи оптимален баланс между ефект, неудобства и цена. Може да се каже, че това е най-търсеният ни терапевтичен протокол. Терапията се провежда от екип, включващ дерматолог и медицински асистент, с включени в цената до 10 лекарски прегледа. Използваните лазери са от последно поколение, произведени само от лидерите в бранша. Параметрите и отчитането на резултата за всяка от лазерните процедури се извършва от подготвен дерматолог. Цената варира от около 500 до не повече от 2500 лв. за деветмесечен курс на терапия, като зависи от големината на обработваната област и избраните процедури.

ТП "Подмладяване Максимум" и "Лечение Максимум" са насочени съответно към подмладяване на кожата или лечение на дерматологични проблеми при най-взискателните пациенти, желаещи максимален комфорт и максимални резултати. Този ефект се постига чрез комбиниране на лазери със синергично действие, като се провеждат 2-3 последователни процедури при една визита. Терапията се води от екип, включващ дерматолог и медицински асистент, с включени в цената до 13 лекарски прегледа. Медицинският асистент е "персонален", той се грижи за всички технически подробности, свързани с провежданото лечение, като има грижата да напомня за предстоящите процедури, осигурява бърза и удобна връзка между пациента и лекуващия дерматолог и асистира по време на процедурите, като се грижи за максималния комфорт на пациента. Използваните за ТП "Максимум" лазери са от последно поколение, произведени само от лидерите в бранша. Параметрите и отчитането на резултата за всяка една от лазерните процедури се извършва от подготвен дерматолог. Цената варира от около 800 до не повече от 4500 лв. за деветмесечен курс на терапия, като зависи от големината на обработваната област и избраните процедури.

Технически погледнато, терапевтичните протоколи, свързани с подмладяването на кожата обикновено включват терапия на цялото лице, докато лечебните терапевтични протоколи се съставят индивидуално, в зависимост от засегнатата площ и конкретния проблем - розацея, акне, белези, родилни петна и други.

Уникалното в лечението чрез терапевтични протоколи е както пълната ценова прозрачност (цената не варира от процедура на процедура), така и максималната яснота - още чрез избора на терапевтичен протокол, пациента знае какъв ефект да очаква и по какъв начин ще бъде постигнат този резултат, като всичко това е фиксирано в писмен документ, който пациента получава преди започването на терапията.

Документирането на резултатите от лечението чрез компютърен анализ на кожата, висококачествени дигитални снимки и 3D изображения (когато се налага 3D диагностика) преди, по време и в края на терапевтичните протоколи са допълнителна гаранция за това, че ние в дерматологични центрове "Lege Artis" не обещаваме резултати, които не можем да постигнем.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета