Вирусни брадавици по длани и стъпала

„Кокоши тръни“ е народното наименование за вирусни брадавици, причинени от човешки папиломен вирус по длани и ходила. Допълнителна информация за инфекциите с човешки папиломен вирус може да намерите тук.

По дланите те изглеждат като „пъпки“ с цвета на кожата и грапава повърхност с размери от няколко милиметра до няколко сантиметра. Особени проблеми създават, когато се появят под и около ноктите. Тогава премахването им без белези е изключително трудно. Заразяването на околонокътните пространства става при „разчопляне“ на други брадавици, при гризане на ноктите, по време на маникюр и други дейности, свързани с увреждане на кожата около ноктите.

По стъпалата вирусните брадавици са плоски и растат „навътре“, заради тежестта на тялото. Обикновено се наблюдават един или няколко вроговени участъци по кожата с черни „точки“ по повърхността. Размерите им варират от няколко милиметра до няколко сантиметра, а бройката – от една до десетки. Често появата им е свързана със засилено изпотяване на стъпалата, ходене на бос крак в обувки или сандали и други заболявания, които увреждат кожата и „помагат“ на вируса да навлезе в нея. 

Лечението на „кокошите тръни“ може да стане по различни начини, но най-успешно е премахването с електрокаутер или лазер.  

  • Цената за единична процедура започва от 120 лв и може да достигне до 320 лв за части от лицето/тялото. Цената за единична процедура се определя от тежестта на проблема, времетраене на процедура и  големината на обработваната площ.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета