Нашата история

Хронология на развитието на „Lege Artis”

1995 г.
 – Регистрация на специализирана практика по дерматология с приемна, кабинет и козметичен сектор с една кабина, изпълняващ помощна функция при лечението на неестетични дерматози. Екипът се състои от лекар и козметик. 
 
1996 г. – Започва прилагането на дерматохирургични техники по отстраняване на бенки и някои видове кожни тумори, както и оперативно лечение на враснали нокти. Поставя се и началото на прилагането на химичен пилинг с гликолова и трихлороцетна киселина като допълнително лечение на акне и специфични дерматологични проблеми, свързани с пигментацията и симптомите на стареене на кожата по лицето и тялото. 
 
1999 г. – Специализираната практика се преобразува в дерматологичен център „Lege Artis”. Поръчка и закупуване на първия за страната рубинен лазер за окончателна епилация. Разширяване на дейността на практиката с оформяне на приемна, два лекарски кабинета, манипулационна, козметичен сектор с три кабини и малка приемна с продажба на дерматокозметични продукти. Екипът се състои от трима лекари, медицинска сестра и две козметички. 
 
2001 г. – Рубиненият лазер е заменен с втората за страната патентована IPL-система за окончателна епилация Quantum HR. Закупуване на първата за страната система за тясноспектърна UV-B фототерапия за лечение на псориазис, витилиго, парапсориазис, хронични екземи, розов лишей и др. 
 
2002 г. – IPL-системата за епилация е допълнена и с модул за фотоподмладяване и терапия на доброкачествени пигментни и съдови кожни заболявания: Quantum SR HR. Организиране и провеждане на първата за страната научна конференция, посветена на приложението на IPL технологията в дерматологичната практика, с участие на над 70 дерматолози от Югоизточна България. 
 
2003 г. – Започва прилагането на дермални импланти (филъри) за оформяне на устни и корекция на бръчки и дефекти по кожата. 
 
2004 г. – Започва приложението на ботулинов токсин за корекция на мимически бръчки. Закупуване на апарат за ендермологична терапия Cellu M6 KEYMODULE i на френската компания LPG Systems за лечение на целулит и оформяне на тялото. 
 
2005 г. – Дерматологичният център се разполага в собствена, съвременно обзаведена база на площ над 200 м2  с дерматологичен сектор, състоящ се от: приемна, три лекарски кабинета, две манипулационни, кабинет за фототерапия, и козметичен сектор с приемна с продажба на дерматокозметични продукти и три богато оборудвани козметични кабини. Екипът се състои от административен управител, трима лекари, три медицински сестри, рехабилитатор, козметик и санитарка. 
 
2007 г. – Закупуване на Aluma – апарат за неоперативен лифтинг и заличаване на бръчки. Закупуване на Ultracontour – ултразвукова система за неоперативна „липосукция” чрез унищожаване на мастните клетки и ускоряване на елиминирането на остатъците от тялото. Закупуване на Lumenis One: най-авангардната за момента система за IPL фототерапия с OPT (оптимална пулсова технология). Високотехнологична апаратура за бързо и ефикасно повлияване на съдови проблеми по кожата, пигментации, разширени пори, фини бръчици и окончателно премахване на нежелано окосмяване дори при пациенти с тъмна кожа и фини косми. 

2008 г. – Закупуване на въгледвуокисен лазер с фракселна технология за неинвазивен (без болка и с кратко време за възстановяване от 4-7 дни) лазерен ресърфисинг за терапия на дълбоки бръчки и белези. Освен във фракселен режим, лазерът работи и в пулсов и суперпулсов режим за отстраняване на нежелани образувания по кожата и лазерна хирургия. 

2009 г. – Обновяване на въгледвуокисния лазер с фракселна технология. Новият режим на работа позволява по-изразен „лифтинг" ефект, както и подобрено въздействие върху деликатните зони около очите и по устните. Закупуване на Nd:YAG лазер за премахване на разширени кръвоносни съдове по долни крайници и лице. Въвеждане на уникалния за страната метод на послойно мултихромофорно IPL фотоподмладяване, позволяващ много по-изразен ефект при по-малко на брой процедури. 

2012 г. – Закупуване на eTwo – апарат, съчетаващ две от последните технологични нововъведения на един от основните лидери в производството на лазерни и радиочестотни устройства в областта на дерматологията и естетичната медицина – Syneron-Candela. Комбинирането на двете лечебни опции в една платформа дава отлични терапевтични възможности на опитните дерматолози за повлияване на статични бръчки, стрии, белези след акне и хирургични манипулации, стягане и повдигане на кожата по лице, шия и тяло и други състояния, дължащи се на промяна в структурата на дермата. Не е без значение и трудно постижимият с досегашните апарати баланс между ефективност и отличен профил на сигурност. 

Със закупуването на тези нови технологии дерматологичен център „Lege Artis” затваря напълно цикъла на възможните терапевтични опции за лечение на структурни несъвършенства по кожата, предлагайки специфично решение за всеки индивидуален проблем. 

2013 г. – Закупуване на GentleLase Pro – последно поколение александритен лазер на един от световните лидери в областта на медицинските лазери – американската компания Candela

Инженерите на Candela са неуморими. Те надминаха собствения си рекорд, създавайки нов александритен лазер, който е още по-бърз, по-ефективен и по-комфортен за пациента от предишния. Високата пикова мощност на много кратки импулси, съчетана с впечатляваща бързина (9 квадратни сантиметра за секунда или 542 квадратни сантиметра за минута), голям работен диаметър на лазерния лъч (24 мм) и нова система за комфортно охлаждане на кожата променят представата за ефективна лазерна епилация на големи области, дори и при фини косми и тъмна кожа. 

С помощта на GentleLase Pro можем също така успешно да премахваме пигментации по лицето и тялото, да повлияваме фини бръчки с неаблативно лазерно подмладяване и дори да лекуваме разширени капиляри и вени при по-светла кожа. Повече информация за това постижение на медицинските технологии можете да видите ето тук

2014 г. – Закупуване на CO2RE от Syneron-Candela – последно поколение CO2 (въгледвуокисен) лазер с радиочестотен вместо лампов генератор на лазерното лъчение. Тази генерация CO2 лазери се характеризират със значително по-висока ефективност в сравнение с по-старата технология. Бързото „загасване” на лазерния импулс осигурява много „чисто” въздействие, без наличие на карбонизация (почерняване) на тъканите. 

Какви са характеристиките на този лазер? 

  • По-добри резултати с по-малко процедури; 
  • Значително намаляване на болката по време на работа; 
  • По-бърз възстановителен период; 
  • Максимална прецизност на въздействието; 
  • Възможност за безопасно достигане на дълбоките слоеве на кожата за масивно ремоделиране на дермалния колаген и лифтинг ефект; 
  • Подобрени възможности и намален риск при лечение на пигментации (като част от комплексната терапия); 
  • Значителни възможности за лечение на белези след акне, изгаряния, операции, варицела, катастрофи и други; 
  • Изключителна точност при премахване на кожни образувания – лазерният лъч е с диаметър само 0,12 мм. 

2014 г. – Закупуване на последното поколение система за компютърен комплексен анализ на кожата Visia 6 на известната американска компания Canfield. Позволява качествен скок в диагностичните и следователно в терапевтичните ни възможности при лечение на състояния и заболявания на кожата на лицето. Издига комуникацията с пациента до друго измерение, като му демонстрира недвусмислено и обективно наличните кожни изменения и визуализира ясно както очаквания ефект, още преди началото на терапията (създавайки реалистични очаквания), така и постигнатите резултати след лечението. Допълнителна информация за тази много способна високотехнологична система за анализ на кожата можете да видите ето тук.
 

2015 г. – Закупуване на Vbeam Perfecta на Syneron-Candela (USA). Не е случайно, че Vbeam Perfecta на Syneron-Candela (USA) e най-продавания Pulsed Dye Laser (PDL) в света. Всъщност Candela произвежда първия PDL за целите на дерматологията преди много години, като и до ден-днешен не спира да го усъвършенства. В момента Vbeam Perfecta e златен стандарт в терапията на васкуларни лезии по кожата, непостигнат от никоя конкурентна компания. Този лазер се използва в най-престижните дерматологични клиники по цял свят. Именно затова и ние избрахме да работим с него. 

Със своята вариабилна пулсова технология и динамично охлаждане на кожата, Vbeam Perfecta осигурява висока ефикасност, съчетана с максимален комфорт за пациента, непостижими с други PDL, KTP и NdYAG лазери или с IPL устройства. Това означава стабилен ефект с малко на брой процедури при терапия на заболявания, свързани с разширени капиляри по кожата – розацея, разширени („спукани") капиляри, пристъпно изчервяване, червени белези след акне, червени стрии, червени белези след операции и изгаряния, зачервяване на кожата след лазерен или химичен пилинг, някои форми на пигментации, синини след манипулации (поставяне на филъри и други), хемангиоми при деца и възрастни, червени родилни петна (Portwine stains), някои форми на акне и псориазис и много други.  
 
Допълнителна информация за тази машина - постижение на съвременните медицински технологии можете да видите ето тук. 

2015 г. – За първи път и засега единствени в България предлагаме система за триизмерен (3D) анализ на формите на лицето Vectra H1 – Sculptor 3D Simulation Software на Canfield, USA. С наша помощ ще скулптурирате лицето си по начина, който Ви харесва, и ще имате възможността този образ да служи като референтен за действителните корекции. За първи път ще можете да видите как реално ще изглеждате след процедура с филъри, ботулинов токсин, лазерен пилинг, пластична операция на нос, брадичка или шия. Разбира се, това далеч не е всичко. Можете да видите по-подробна информация за тази изключително интересна машина ето тук

2016 г. – Отвори врати „Lege Artis" – София. Този изцяло нов, напълно съвременен и отлично оборудван дерматологичен център, който покрива най-високите световни стандарти за амбулаторна и лазерна дерматология, е плод на натрупания опит и приемствеността в лекарската професия. В него предлагаме услуги в областта на традиционната, лазерната и естетичната дерматология, подчинени на дългогодишния стремеж на „Lege Artis” към професионализъм. 

Ако желаете да видите повече информация за нашето кредо, моля, кликнете тук. За да разберете повече за методологията ни на работа, кликнете тук. Ако пък искате да се запознаете с екипа ни, можете да го направите тук.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета