Дермалнa биогенеза с Jalupro и дермални обновители с „Skin boosters" за лице, шия, деколте .

Дермалните обновители са медицински изделия, предназначени за подмладяване, хидратация и стягане на кожата. Този ефект се постига чрез инжектиране на аминокиселини и частично стабилизирана хиалуронова киселина в повърхностните слоеве на дермата. При този процес фибробластите се стимулират както механично, така и обемно, като започват да произвеждат нови и повече колагенни и еластични влакна, което води до стягане на кожата и заглаждане на нейния релеф.

Механизмът на действие на дермалните обновители се основава на няколко принципа. На първо място е механичното стимулиране на обновителните процеси в кожата, което се дължи на процеса на инжектиране с фина игла или микроканюла. След като попадне в дермата, частично стабилизираната хиалуронова киселина свързва огромно количество вода в приблизително съотношение 1:1000. Този процес води до мощна хидратация, с непосредствен ефект на изпъване и заглаждане на кожата няколко дни или седмици след процедурата. По този начин се формира обемната стимулация на фибробластите.

Както при всички процедури, които разчитат на стимулирането на собствени кожни фибробласти, за да се прояви дългосрочният ефект на стягане и подмладяване на кожата, обикновено са необходими няколко месеца. През този период се синтезират нови и повече колагенни и еластични влакна, които заместват старите и подмладяват кожата „отвътре“. Максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

Терапевтичният протокол се състои от три процедури, проведени през около 20 дни. Обикновено, за да се поддържа постигнатият ефект, се препоръчва една процедура на всеки 6 месеца. Въпреки че терапията е безболезнена, за да осигурим максимален комфорт за нашите пациенти, ние използваме обезболяващ крем за около 20 минути преди всяка процедура. Възстановяването след терапията е за по-малко от 24 часа, като много рядко се наблюдават лек оток или малки сининки с диаметър 1-2 мм.

За да се постигне оптимален ефект, е възможно процедурите да бъдат по-малко при млади пациенти в добро здраве или повече – при по-възрастни пациенти или пациенти с придружаващи заболявания.

Терапията с дермални обновители е много подходяща за корекция на фини статични бръчки, разширени пори, отпусната, изтъняла и дехидрaтирана кожа по лице, шия, деколте, гърба на дланите, както и други области на тялото. Освен за подмладяване на кожата, кожните обновители се използват и за допълваща терапия на някои видове белези след акне и екзема.

Терапията с дермални обновители е една от любимите процедури за много наши пациенти, като за да се усили ефектът, може да се съчетава с аблативен или неаблативен лазерен лифтинг, както и с неаблативно лазерно подмладяване.


Актуални цени на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”:

Jalupro 3 ml:
 Д-р Христозов/ Д-р Христозова - 400 лв.
 Д-р Ненкова, Д-р Маринова - 320 лв.

Jalupro HMW 3 ml:
 Д-р Христозов/ Д-р Христозова - 450 лв.
 Д-р Ненкова, Д-р Маринова - 420 лв.

Jalupro SuperHydro 2,5 ml:
 Д-р Христозов/ Д-р Христозова - 550 лв.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета